Wat heeft de Aarde wat andere planeten niet hebben?

Wat heeft de Aarde wat andere planeten niet hebben?

Drie van de vijf objecten die in de categorie van de aardachtige planeten thuishoren hebben een echte atmosfeer: Venus, de aarde en Mars. Mercurius en de maan hebben enkel een zeer dunne en onstabiele dampkring van natrium. Deze objecten zijn erg klein en hebben daardoor maar weinig aantrekkingskracht.

Hoeveel planeten zijn er kleiner in diameter dan de aarde?

Eigenschappen

Naam Diameter (km) Massa t.o.v. de aarde
Mercurius 4.880 0,1
Venus 12.104 0,9
Aarde 12.756 1
Mars 6.794 0,1

Wat zijn de planeten in ons eigen zonnestelsel?

In ons eigen zonnestelsel zijn momenteel acht planeten bekend: Mercurius, Venus, de aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus. Pluto behoort niet ‘meer’ tot de planeten, maar is een dwergplaneet . Er bestaat een ezelsbrug om ze in de juiste volgorde te onthouden, de planeten;

Wat zijn de banen van planeten en planetoïden?

Banen van planeten en planetoïden. De planeten draaien in “stabiele”, bijna cirkelvormige banen om de zon, allen in dezelfde richting. Kleinere lichamen, zoals Pluto, kunnen echter meer elliptische banen hebben die bovendien niet in het eclipticavlak liggen. De planeten staan zo ver van elkaar dat ze elkaars baan nauwelijks beïnvloeden.

Welke planeten staan vanaf de zon?

In welke volgorde staan planeten vanaf de zon? 1 Mercurius (geen manen) 2 Venus (geen manen) 3 Aarde (een maan) 4 Mars (twee manen) 5 Jupiter (67 manen) 6 Saturnus (62 manen) 7 Uranus (27 manen) 8 Neptunus (13 manen)

Wat zijn aardse en terrestrische planeten?

Op basis van samenstelling kunnen planeten worden ingedeeld in aardse of terrestrische planeten, gasreuzen of ijsreuzen. Aardse planeten kenmerken zich door de aanwezigheid van een steenachtig oppervlak. Binnen het zonnestelsel worden Mercurius, Venus, Aarde en Mars daartoe gerekend.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven