Welke religies hebben een geloof in reincarnatie?

Welke religies hebben een geloof in reïncarnatie?

De belangrijkste religies met een geloof in reïncarnatie zijn Aziatische religies, vooral het hindoeïsme, het jainisme, het boeddhisme en het sikhisme. Daarnaast komt het ook voor in de newagebeweging en bij sommige indiaanse religies van Noord- en Zuid-Amerika.

Wat is een reïncarnatie?

Reïncarnatie. De letterlijke betekenis van reïncarnatie is: “opnieuw in het vlees komen”. Het is het geloof dat de ziel na je dood opnieuw in een ander levend wezen geboren wordt. Sommigen geloven dat dit zowel mensen als dieren betreft.

Wanneer is de opmars van het boeddhisme begonnen?

Opmars van het boeddhisme. De verspreiding van het boeddhisme zou begonnen zijn in Nepal waar de Boeddha waarschijnlijk was van 450 tot circa 370 v. Chr. andere geleerden denken 480-400 v.Chr. de Boeddha zou 80 jaar oud zijn geworden. Tegen ongeveer 100 v.Chr. spreidde het boeddhisme zich echter uit in het voormalige India.

Wat is een eerbied in het hindoeïsme?

Het woord “eerbied” is erg belangrijk in het Hindoeïsme. Ze eten geen vlees (vegetariër). En zeker geen koeienvlees, want de koe is een heilig dier in het Hindoeïsme. De hindoe mag geen alcohol drinken en moet regelmatig vasten.

Wat is het hindoeïsme in India?

Het hindoeïsme heeft 16 rituelen waarvan er 11 te maken hebben met de geboorte van een kind. Als je ziek bent in India heb je twee keuzes; je kunt of naar een normale dokter gaan of naar een aryuvedische dokter gaan. Aryuveda is een hele oude wijze van geneeskunde en is eigenlijk geen echte geneeskunde.

Wat heeft het hindoeïsme te maken met een kind?

Het hindoeïsme heeft 16 rituelen waarvan er 11 te maken hebben met de geboorte van een kind. Als twee mensen besluiten een kind te krijgen moeten ze eerst de priester raadplegen over het tijdstip van de bevruchting. Dat heeft te maken met goede karma.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven