Inhoudsopgave
Wat was de Franse en Indianen oorlog?
De Franse en Indiaanse Oorlog (1754-1763) was het laatste en definitieve conflict in een reeks koloniale oorlogen die samen als de gelijknamige French and Indian Wars bekend zijn komen te staan. Met deze oorlog werden de Britten de onbetwiste heersers over Amerika – althans, voorlopig. Franse en Britse kolonisatie
Wat waren de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog?
De Tweede Wereldoorlog had onder meer de volgende gevolgen: De Tweede Wereldoorlog had meer dan 60 miljoen doden als gevolg. Duitsland werd verdeeld tussen de SU, Frankrijk, Amerika en Groot-Brittannië, in vier bezettingszones. Ook Berlijn, dat in de Russische zone lag, werd verdeeld in vier bezettingszones.
Welke oorlogen voerde Frankrijk in de achttiende eeuw?
Daarnaast voerde Frankrijk in de achttiende eeuw enkele oorlogen die een flinke aanslag vormden op de nationale schatkist, zoals de Zevenjarige Oorlog (1756-1763) en de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1775-1783). In de jaren 1780 was de Franse schatkist nagenoeg leeg.
Wat was de Amerikaans-indiaanse oorlog?
De Amerikaans-indiaanse oorlogen waren de verscheidene conflicten tussen de Amerikaanse kolonisten of de Amerikaanse overheid en de oorspronkelijke bevolking, vanaf de eerste koloniale nederzettingen tot ongeveer 1890. Deze oorlogen werden eerst gevochten onder Europeanen, op zoek naar grondstoffen.
Wat was de Frans-Franse Oorlog?
De Frans-Duitse of Frans-Pruisische Oorlog was een gewapend conflict tussen Frankrijk en een door Pruisen aangevoerde coalitie van de Noord-Duitse Bond en een aantal Zuid-Duitse koninkrijken dat duurde van 19 juli 1870 tot 10 mei 1871. Het eindresultaat was een overwinning voor Pruisen en zijn bondgenoten.
Wat was de Frans-Duitse Oorlog 1870-71?
Frans-Duitse Oorlog 1870-71. De Frans-Duitse Oorlog (1870-1871) was een grote oorlog tussen Frankrijk en een aantal Duitse staten. Frankrijk wilde alleenheerser worden in Europa; het Duitse doel was de Duitse eenwording. De Frans-Duitse Oorlog was een belangrijke oorzaak van het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, enkele tientallen jaren later.