Hoe verspreiding het christendom zich in de middeleeuwen?
Ondanks de val van het West-Romeinse Rijk in 476 wist het christendom zich tijdens de Middeleeuwen in vrijwel geheel West-Europa te verspreiden. Met behulp van ontdekkingsreizigers en missionarissen werden grote delen van Afrika, Azië en ‘de Nieuwe Wereld’ bekeerd tot het christelijk geloof.
Wat is de verspreiding van het christendom in Europa?
De verspreiding van het christendom in geheel Europa. Aan het begin van de middeleeuwen begon het christendom, dat is ontstaan in de oudheid als1 van de eerste monotheïstische godsdienst samen met het jodendom, zich sneller te verspreiden door geheel Europa. Het christendom verspreiden zich door heel Europa van land naar land en van rijk naar rijk.
Wat is de verspreiding van het christendom in de Lage Landen?
De verspreiding van het christendom in de Lage Landen. Het Christendom was aan het begin van de vroege Middeleeuwen al redelijk verspreid over Europa. In het Romeinse rijk was deze religie namelijk staatsreligie geweest. Hierdoor was in het gebied waar zij hadden geheerst iedereen verplicht Christen.
Hoe begon het christendom?
Aan het begin van de middeleeuwen begon het christendom, dat is ontstaan in de oudheid als1 van de eerste monotheïstische godsdienst samen met het jodendom, zich sneller te verspreiden door geheel Europa. Het christendom verspreiden zich door heel Europa van land naar land en van rijk naar rijk. Door de volksverhuizingen werd de godsdienst
Wanneer kwam het einde aan het christendom in het Romeinse Rijk?
In het Romeinse rijk kwam er een einde aan de christenvervolgingen van Diocletianus (303-305) en Galerius (305-311). Tijdens de regering van Constantijn de Grote werd in het edict van Milaan (313) godsdienstvrijheid toegestaan. In feite werden vanaf dat moment de andere godsdiensten dan het christendom benadeeld.