Hoe hard gaat de wind?

Hoe hard gaat de wind?

Windsnelheden tabel

Windkracht in Beaufort Meter per seconde Kilometer per uur
4 = matige wind 5.5 – 7.9 20 – 28
5 = vrij krachtige wind 8.0 – 10.7 29 – 38
6 = krachtige wind 10.8 – 13.8 39 – 49
7 = harde wind 13.9 – 17.1 50 – 61

Hoe Hart gaat het waaien?

Gemiddelde wind in Nederland In Nederland varieert het jaargemiddelde van de windsnelheid van ruim 8 km/h (2,2 m/s) in het binnenland tot 20 km/h (5,6 m/s) aan de kust. Gemiddeld waait in Nederland 2 à 3 uur na zonsopkomst de wind het zwakst en ongeveer 3 à 4 uur na de hoogste zonnestand het sterkst.

Hoe lang waait de wind in Nederland?

Gemiddeld waait in Nederland 2 à 3 uur na zonsopkomst de wind het zwakst en ongeveer 3 à 4 uur na de hoogste zonnestand het sterkst. Als er geen grote weersveranderingen op til zijn, wordt op een zomerdag rond 4 of 5 uur ’s middags de sterkste wind verwacht. In de middag waait het dan gemiddeld 50% harder dan vroeg in de ochtend, maar in de

Hoe wordt de windrichting bepaald?

De windrichting wordt boven land bepaald met een windvaan. Op voorschrift van de Wereld Meteorologische Organisatie worden windmeters op weerstations geplaatst op open terrein op een mast van 10 m hoogte. In een volgebouwd land als Nederland wordt het steeds moeilijker om geschikte meetlocaties te vinden.

Wat is de gemiddelde windrichting in Nederland?

In Nederland varieert het jaargemiddelde van de windsnelheid van ruim 8 km/h (2,2 m/s) in het binnenland tot 20 km/h (5,6 m/s) aan de kust. Van plaats tot plaats en van dag tot dag zijn er grote verschillen. De gemiddelde windrichting in Nederland is ongeveer zuidwest.

Wat is een hardere wind?

Zie verder: Atmosferische circulatie . Door drukverschillen rond (vooral hoge) gebouwen ontstaat ook een hardere wind, vergelijkbaar met tocht . De wind kan sterk variëren in snelheid. Als de wind kortstondig en snel toeneemt spreekt men van een windstoot of een (wind)vlaag.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven