Waar gebruik je een dompelpomp voor?

Waar gebruik je een dompelpomp voor?

De dompelpomp wordt gebruikt voor het wegpompen van water, bijvoorbeeld bij grondwaterverlaging, het oppompen van grondwater voor drink- of bluswater, het oppompen van vuilwater en het wegpompen van drainagewater.

Hoe gebruik je een dompelpomp?

Hoe werkt een dompelpomp? De pomp wordt onder water op de bodem geplaatst. Doordat de pomp op de bodem staat, kan hij het water van beneden naar boven pompen. Het oppompen van water tot op een paar millimeter van de grond wordt een vlakzuigende dompelpomp genoemd.

Hoeveel water pompt een dompelpomp?

Specificaties:

Merk Marina
Opbrengst l/min ms 160
Bar / Druk Spec 0.6
Doel Water afvoeren
Handeling Leeg pompen / wegpompen

Hoe lang mag een dompelpomp draaien?

Een dompelpomp met vlotter zal automatisch aanslaan wanneer de pomp vindt dat dit nodig is. Wanneer er geen vlotter aanwezig is, zal de pomp wanneer hij is voorzien altijd blijven draaien, net zo lang totdat hij afslaat omdat het water op is en de pomp te warm is geworden, of uiteindelijk doorbrandt.

Hoe werkt een klokpomp?

Een klokpomp werkt eigenlijk vrij eenvoudig. Zo vinden wij aan de onderzijde van iedere pomp een aanzuigrooster. Hiermee wordt het water direct de pomp ingezogen. Hierna wordt het water via het pomphuis naar de persaansluiting gevoerd, waarna het water de dompelpomp kan verlaten.

Wat is een dompelpomp met vlotter?

Een dompelpomp of klokpomp is een pomp die geheel in de te verpompen vloeistof wordt ondergedompeld. De bij veel mensen bekende kelderpomp heeft meestal een schakelaar die door een vlotter wordt bediend en waarmee wordt voorkomen dat de pomp droogloopt.

Hoe werkt de vlotter van een dompelpomp?

Een vlotterschakelaar heeft een drijvend element dat zakt en stijgt met het waterniveau in de tank. Wanneer het niveau een vooraf ingestelde hoogte overschrijdt, maakt de schakelaar een elektrisch circuit en start de pomp. Het schakelmechanisme bestaat uit een drijvend hol lichaam met daarin een stalen kogel.

Kan een dompelpomp tegen chloor?

De pomphoeveelheid is dus minder van belang bij een zwembad (ook omdat het altijd gaat om een vaste hoeveelheid water). Ook hier kun je gewoon kiezen voor een schoonwater dompelpomp. Neem wel een dompelpomp van een hogere kwaliteit. De meeste instapmodellen, zijn niet even goed bestand tegen chloorwater.

Kan een dompelpomp helemaal onder water?

Een dompelpomp mag je geheel of gedeeltelijk in het water zetten, omdat de pomp zichzelf koelt via het water dat wordt opgepompt. Omdat het drooglopen van een klokpomp enorme schade kan toebrengen, vind je geen vlakzuigpompen die met behulp van een vlotter automatisch geheel droog kan zuigen.

Hoe werkt vuilwaterpomp?

Een vuilwaterpomp verplaatst water met vuildeeltjes zonder dat ze verstopt raken. Je gebruikt deze pompen als circulatiepomp voor het filter of als je een waterval in je vijver wilt. De afstand en hoogte die moet worden overbrugd, bepaalt de wateropbrengst van de pomp.

Hoe werkt een Onderwaterpomp?

Een pomp zorgt voor een drukverschil. Hierdoor ontstaat een verschil in de druk tussen de kant die vloeistof aanzuigt en de kant die vloeistof weer weg stuwt. Een pomp kan zowel door een verbrandingsmotor worden aangedreven als door een elektromotor. …

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven