Welke brandklasse is aardgas?

Welke brandklasse is aardgas?

Brandklasse B: vloeistoffen en smeltende vaste stoffen. Denk hierbij aan verschillende soorten kunststoffen, oplosmiddelen, olie, benzine, was en vet. Brandklasse C: gassen. Bijvoorbeeld lpg, butaan, propaan of aardgas.

Wat betekent brandklasse E?

Brandklasse e is eigenlijk geen eigen brandklasse en is daarom uiteindelijk ook wettelijk geschrapt. Brandklasse e staat namelijk voor branden die ontstaan door elektriciteit. Elektriciteit is zelf geen brandend materiaal, maar zorgt ervoor dat andere stoffen in brand komen te staan.

Welke brandklasse blusdeken?

Een blusdeken is geschikt voor brandklasse A. Een blusdeken is alleen geschikt om in de allereerste seconden een brand te doven. Het is geen blusmiddel zoals een brandblusser of een brandslang.

Welke brandklasse zijn er?

Welke brandklasse zijn er en hoe ze te bestrijden?

  • Brandklasse A: Vaste stoffen.
  • Brandklasse B: Vloeistoffen en vloeibaar wordende stoffen.
  • Brandklasse C: Gassen.
  • Brandklasse D: Brandbare metalen.
  • Brandklasse E: Vervallen in Nederland.
  • Brandklasse F: Oliën en vetten.

Wat is brandklasse AB?

Dit is een brand van (frituur)olie en vetten zoals: bakolie of frituurvet. Geschikte blusmiddelen: vetblusser of een sproeischuimblusser dat geschikt is voor brandklasse ABF.

Wat betekent brandklasse?

De brandklasse is het gedrag van een materiaal bij brand, eenvoudig gesteld de brandbaarheid ervan. Onder het brandgedrag worden, naast de echte brandbaarheid, ook de rookontwikkeling en de druppelvorming bij brand begrepen.

Wat houdt brandklasse B in?

Brandklasse B Dit is een brand van vloeibare stoffen zoals: benzine, dieselolie, aceton, was. Geschikte blusmiddel: sproeischuimblussers, CO2 blussers of poederblussers.

Welke brandstoffen vallen onder brandklasse B?

Welke brandklasse mag je niet blussen met water?

Brandklasse F vet en olie branden zijn die in de meeste gevallen frituur of bakolie branden deze moeten dan ook geblust worden met een vet brandblusser. Houd hierbij altijd voldoende afstand. In deze brandklasse mag u nooit met water blussen. Een brandklasse f brand met water blussen is zeer gevaarlijk.

Welke brandklasse is butagas?

Brandklasse C geeft aan dat het product geschikt is voor het blussen van gassen, zoals butaan, propaan en aardgas.

Welke brandklasse elektra?

Brandklasse E Dit zijn elektriciteitsbranden. Let op: brandklasse E is in Nederland vervallen omdat elektriciteit wel een oorzaak van brand kan zijn maar zelf niet brand. Door kortsluiting gaat bijvoorbeeld een computer branden. De computer staat in brand en niet het elektriciteit.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven