Hoe lang duurt een carpaal syndroom operatie?

Hoe lang duurt een carpaal syndroom operatie?

Tijdens de operatie wordt het zogenoemde dak van de tunnel, dat gevormd wordt door een stevige band, doorgesneden. Het doel is de tunnel vergroten en de druk op de zenuwen verminderen. De operatie duurt ongeveer een kwartier. Aan het eind van de operatie wordt uw hand verbonden met een drukverband.

Welke arts opereert carpaal tunnel syndroom?

Het doel van een operatie bij het carpaletunnelsyndroom is om de tunnel groter te maken. Daardoor krijgt de zenuw meer ruimte en staat hij minder onder druk. Er zijn verschillende artsen die de operatie kunnen doen: een plastisch chirurg, algemeen chirurg (traumachirurg), neurochirurg of orthopedisch chirurg.

Wat te doen bij carpaal tunnelsyndroom?

Rust is bij een carpaal tunnel syndroom vaak al voldoende om de klachten te verlichten of zelfs op termijn te verhelpen. Wanneer na enkele weken de klachten blijven bestaan en u zich bij de huisarts meldt wordt er vaak een injectie met cortico- steroïden ofwel een ontstekingsremmer overwogen.

Hoe lang niet autorijden na carpaal tunnel syndroom?

Het litteken aan de pols blijft vaak langer gevoelig, met name bij druk op die plek, bijvoorbeeld steunen op de pols. U mag meteen na de operatie niet autorijden i.v.m. de verdoving en het verband. Het advies is om tot twee weken na de operatie geen auto te rijden.

Welke chirurg opereert carpaal tunnel syndroom?

In deze folder vindt u meer informatie. De operatie vindt poliklinisch plaats en wordt uitgevoerd door een van de plastisch chirurgen van het Hand- en polscentrum van Alrijne Ziekenhuis. De plastisch chirurg die u opereert, is dus niet dezelfde arts als degene die u eerder heeft gesproken op de polikliniek.

Hoe kom je aan carpaal tunnel syndroom?

Bij een beetje zwelling komt de middelste handzenuw (nervus medianus) al in de knel. De zwelling kan ontstaan als: u met uw hand of pols snelle, steeds dezelfde bewegingen maakt (bijvoorbeeld typen); uw handen, polsen of armen vaak te maken hebben met trillingen (bijvoorbeeld bij werken met een drilboor);

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven