Hoe krijg je hepatitis A?

Hoe krijg je hepatitis A?

Hepatitis A ontstaat door een virus. Het virus geeft een ontsteking aan de lever. Het virus zit in de ontlasting van besmette personen. U raakt besmet wanneer het virus in uw mond terechtkomt.

Hoe voorkom je hepatitis A?

Tips en adviezen bij hepatitis A

  • Meld aan jouw omgeving dat je besmet bent met het hepatitis A-virus.
  • Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne.
  • Vermijd contact met ontlasting.
  • Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne.
  • Het is aan te raden om je te laten vaccineren tegen hepatitis A.
  • Drink geen alcohol.
  • Gezonde voeding.

Waar is hepatitis A voor?

Hepatitis A is een zeer besmettelijke infectie van de lever, veroorzaakt door een virus. Het virus verlaat het lichaam via ontlasting. De ziekte verloopt bij kinderen vaak ongemerkt, volwassenen zijn er vaak wel ziek van.

Hoe vaak komt hepatitis A voor?

Hoe vaak komt hepatitis A voor? In Nederland is ongeveer 10% van de jongvolwassenen ooit besmet geweest met het hepatitis A-virus. Daarna zijn zij levenslang beschermd tegen de ziekte.

Hoe werkt het hepatitis A vaccin?

De hepatitis A-vaccinatie bevat gedode virusdeeltjes van het hepatitis A-virus. Na een injectie met het vaccin gaat uw lichaam antistoffen aanmaken tegen hepatitis A. Als u na vaccinatie in aanraking komt met een levend hepatitis A-virus, kan uw lichaam deze ziekteverwekker effectief bestrijden.

Hoeveel inentingen Hepatitis A?

De hepatitis A-vaccinatie beschermt u tegen de infectieziekte hepatitis A, ook wel besmettelijke geelzucht genoemd. Met een enkele hepatitis A-vaccinatie bent u ongeveer één jaar beschermd tegen deze ziekte. Als u een tweede inenting tegen hepatitis A laat zetten, bent u minstens dertig jaar beschermd.

Kan je hepatitis A 2 keer krijgen?

Mensen met een ziekte van de lever en ouderen, kunnen zieker worden van hepatitis A. Iemand die hepatitis A heeft gehad, krijgt de ziekte niet nog een keer. Je kunt zich laten inenten tegen hepatitis A.

Wat betekent hepatitis A positief?

Positief betekent dat een antistof tegen het hepatitis A virus is aangetoond. Als de antistof van het type IgM is, duidt dat op een acute infectie, terwijl de aanwezigheid van IgG laat zien dat de infectie al langer geleden is opgetreden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven