Kan niet meer op enkel staan?

Kan niet meer op enkel staan?

Normaal gesproken kunnen mensen met een verstuikte enkel na een tot twee weken weer lopen. Vrijwel iedereen functioneert na zes tot acht weken weer normaal en kan na acht tot twaalf weken weer sporten. Een enkelbandblessure kán chronisch worden. Je enkel blijft dan pijnlijk en instabiel.

Kun je met een verzwikte enkel fietsen?

Met een licht verstuikte enkel kun je vaak nog goed fietsen. Sterker nog, vaak geeft dat weinig last. Pas wel op bij het afstappen, want dan komt je volle gewicht weer op de enkel.

Is er sprake van een kneuzing of een verstuiking?

Bij een kneuzing ontstaat meestal een zwelling, pijn en een bloeduitstorting. Bloeduitstortingen zijn zichtbaar als ‘blauwe plekken’ en ontstaan door een beschadiging van de onderhuidse fijne bloedvaatjes. En verstuiking ontstaat meestal als gevolg van een verkeerde beweging.

Hoe lang duurt een verstuikt enkel?

Een verzwikte enkel wordt vaak vanzelf beter. De eerste dagen kan de enkel veel pijn doen en erg dik zijn. Lopen gaat dan moeilijk. Na een paar dagen tot een week wordt de pijn minder en kunt u weer iets beter staan en lopen.

Kan niet meer op mijn tenen staan?

Een klapvoet is het gevolg van een verlamming die de voet en tenen heffen, waardoor bij het lopen de voet niet goed afwikkelt of naar beneden valt. Meestal is er ook een andere groep spieren verzwakt, namelijk de spieren die de enkel stabiliseren bij het lopen en staan.

Is fietsen goed voor enkel?

De verrekte enkelbanden Meestal is de enkel na 2 weken weer goed belastbaar. Belangrijkste aandachtspunt bij deze blessure is het voorkomen dat de enkel stijf wordt. De enkel bewegen op geleide van pijn is dus de beste methode om dat te voorkomen. Fietsen en wandelen en zwemmen zijn hiervoor het meest geschikt.

Wat moet je doen als je een gekneusde enkel hebt?

Direct na de verstuiking kunt u de enkel hoog leggen en koelen met ijsblokjes in een plastic zak of met een zogenaamd ‘ice-pack’. Wikkel het ijs in een theedoek om te voorkomen dat de huid bevriest. Dit kan de klachten verlichten. Een drukverband kan wat stevigheid geven, maar het versnelt de genezing niet.

Wat kun je doen bij een kneuzing?

Koel de plek maximaal 20 minuten onder lauw, zacht stromend water of met ijs of een coldpack. Houd ijs of een coldpack niet rechtstreeks tegen de huid, maar wikkel het bijvoorbeeld in een schone theedoek. Hou op met koelen als de pijn erger wordt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven