Wat is een contra indicatie voor het inbrengen van een perifeer infuus of CVK?

Wat is een contra indicatie voor het inbrengen van een perifeer infuus of CVK?

Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de contra-indicaties. Ook het kiezen van de juiste insteekplaats is essentieel. Bovendien kunnen er complicaties optreden bij een patiënt die een perifeer infuus krijgt of heeft. Denk aan hematoomvorming, flebitis of een verstopping van het infuussysteem.

Wat is een contra indicatie voor het toedienen van een Hypodermoclyse?

Hypodermoclyse leidt zelden tot complicaties van betekenis. Het veroorzaakt bijna nooit pijnklachten. Indien een grote hoeveelheid vloeistof in korte tijd wordt toegediend, kan dit leiden tot oedeemvorming of het wit worden van de huid. Ook kan een hematoom, een lokale infectie of blauwe plek (ecchymose) ontstaan.

Wat zijn je aandachtspunten bij het klaarmaken van een infuuszak systeem?

1 Pas handhygiëne toe. 2 Maak een schoon werkveld en zet daarop de benodigdheden binnen handbereik. 3 Open de verpakking van de infuusslang; laat de verpakking open liggen als steriel werkveld. 4 Controleer de infuusvloeistof en gegevens cliënt.

Wie mag een perifeer infuus inbrengen?

Het inbrengen van een infuus in de vene mag alleen door een arts of verpleegkundige gedaan worden die daarvoor bevoegd en bekwaam is: dit is namelijk een voorbehouden handeling.

Waar plaats je een Vleugelnaaldje?

Werkwijze vleugelnaald en kunststof canule Breng de canule/naald in hoek van 30°-45° in het onderhuidse bindweefsel.

Hoe breng je een Vlindernaald in?

a Pak met de niet-injecterende hand een brede huidplooi op. b Pak met de andere hand de vleugelnaald of de kunstof canule. c Breng de vleugelnaald of de kunststof canule halverwege de huidplooi onder een hoek van 30° – 45° in. d Laat de opgenomen huidplooi los.

Waar plaats je een Insuflon?

Geschikte plaatsen om de Insuflon in te brengen zijn het dijbeen, de buik en boven de bil (in de buik wordt de insuflon horizontaal ingebracht en in het dijbeen vertikaal). Wissel de plaatsen af. Bij subcutane pijnbehandeling kan, in overleg met de arts, ook de thorax gebruikt worden.

Hoe lang mag een infuuszak aanhangen?

Richtlijn voor het verwisselen van de infuusslang is eens per 3 à 4 dagen. Wanneer via de intraveneuze canule medicatie moet worden bijgespoten, wordt bij voorkeur een infuusslang met een bijspuitpunt gebruikt. Inspectie van de huid rondom de insteekplaats vindt dagelijks plaats door de infuuspleister heen.

Wat heb je nodig voor een Infuussysteem?

Infuussysteem klaarmaken en aansluiten

  • toedieningssysteem met druppelkamer en druppelregelaar.
  • infuuszak/-fles/-flacon – hierna genoemd infuuszak.
  • (driewegkraan)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven