Hoe lang zwelling na implantaat?

Hoe lang zwelling na implantaat?

Na deze ingreep heeft u meestal een week lang last van een zwelling of bloeduitstorting rondom het operatiegebied. Daarnaast kunt u 2 weken moeilijk lopen. Na 4 tot 5 maanden is het bottransplantaat in uw kaak goed vastgegroeid en kan de chirurg een tweede ingreep uitvoeren voor het plaatsen van implantaten.

Hoe lang last van implantaat?

Om de pijn te bestrijden krijgt u een recept mee naar huis voor pijnstillers. Soms kan de pijn helaas niet helemaal worden weggenomen. Gebruik niet meer dan de voorgeschreven hoeveelheid pijnstillers. De duur van de napijn kan variëren van enkele uren tot enkele dagen.

Hoe lang duurt plaatsen pacemaker?

De implantatie van de pacemaker duurt ongeveer 45 minuten, als 1 pacemakerdraad wordt geplaatst. Als u last heeft van hartfalen wordt er soms een extra draad geplaatst. Dan kan de ingreep 3-4 uur duren. U komt voor deze ingreep 1 à 2 dagen naar het ziekenhuis.

Hoe lang kan ik niet sporten na implantaat?

Flinke lichamelijke inspanning kan het genezen van de wond nadelig beïnvloeden. Het is dan aan te raden om het fanatiek sporten een paar dagen uit te stellen.

Is het plaatsen van een implantaat pijnlijk?

Plaatsen van een implantaat is een eenvoudige behandeling die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. U zult hier niet meer pijn bij ervaren dan normaal is voor een medische ingreep. Het is te vergelijken met het trekken van een kies of een wortelkanaalbehandeling.

Hoe pijnlijk is het plaatsen van een implantaat?

Hoe brengen ze een pacemaker in?

De arts maakt een kleine incisie (ongeveer 5 cm lang) in de bovenborst. Er worden een of twee geleidingsdraden (dunne geïsoleerde draden) door een ader in het hart gebracht. Vervolgens sluit de arts de geleidingsdra(a)d(en) aan op de pacemaker en wordt het implantaat geprogrammeerd al naar gelang uw medische behoeften.

Hoe gaat het plaatsen van een pacemaker?

De pacemaker wordt onder de huid onder het sleutelbeen geïmplanteerd. Dit gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving. De cardioloog maakt een klein zakje onder de huid (pocket) waarin hij het apparaat (pulsgenerator) plaatst. Via de sleutelbeenader en de grote holle ader schuift hij de elektrode(n) naar het hart.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven