Waarom tandpijn s nachts?

Waarom tandpijn s nachts?

Het kan zijn dat je in de avond meer last hebt van tand- of kiespijn. Als je gaat liggen, ontstaat er namelijk een bepaalde druk op het gebit. Je kan dit voorkomen door je hoofd op een dikker kussen te leggen, zodat je hoofd (en dus ook je gebit) hoger komt te liggen.

Waarom doen mijn voortanden pijn?

Een gaatje Gaatjes (cariës) zijn de meest voorkomende oorzaak van kiespijn. Ze worden veroorzaakt door de bacteriën in tandplak. Bij een beginnend gaatje ontstaat er pijn bij het eten of drinken van iets zoets, kouds of warms. Op den duur gaat dit over in een voortdurende en zeurende pijn.

Waarom in de avond meer pijn?

“Je immuunsysteem werkt niet constant en bereikt een piek tijdens de nacht. Die piek zorgt ervoor dat je je symptomen vaak als erger ervaart dan overdag, wanneer je immuunsysteem opnieuw een versnelling lager schakelt.”

Hoe kan je slapen met kiespijn?

Wanneer je niet kan slapen wil het nog wel eens helpen om de kussen wat te verhogen. Dit zorgt ervoor dat de druk op het pijnlijke gebied afneemt en waardoor de kiespijn minder wordt. Bij kiespijn wil het ook nog wel eens helpen om de plek te koelen, waardoor deze wordt verdoofd.

Kan kiespijn over gaan?

Soms gaat de pijn vanzelf weer over. De zenuw is dan waarschijnlijk afgestorven. Soms heeft u dan tijden geen last meer van de kies. Als de tand dan weer opspeelt is de pijn anders dan hiervoor.

Wat te doen tegen zeer gevoelige tanden?

Wat kan ik doen tegen gevoelige tanden?

  1. Gebruik tandpasta voor gevoelige tanden.
  2. Gebruik alleen zachte tandenborstels.
  3. Gebruik s’nachts een gebitsbeschermer.
  4. Laat uw tandvlees controleren door een tandarts.
  5. Gebruik een mondspoeling.
  6. Let op wat u eet en drinkt.
  7. Verminder uw eetmomenten.

Hoe komt het dat je je s avonds zieker voelt?

“De activiteit van je immuunsysteem, dat verantwoordelijk is voor het bestrijden van ziekteverwekkers, is niet constant. Dat wordt grotendeels bepaald door je biologische klok. En die schakelt je immuunsysteem ’s nachts in de hoogste versnelling, waardoor je je tijdens je slaap stukken slechter kan voelen dan overdag.”

Waarom s avonds meer koorts?

Hormonen spelen ook een rol. ’s Nachts vinden er verschillende chemische processen plaats waardoor de lichaamstemperatuur verandert. Dat zorgt ervoor dat koorts in de avonduren stijgt. ’s Nachts bereikt de koorts een hoogtepunt, om vervolgens in de ochtend weer wat te dalen.

Wat te doen tegen zenuwpijn kiezen?

Om de pijn te verdoven, vul een washandje met ijsblokjes en houd het tegen je wang aan, aan de kant waar de pijnlijke kies zit. Mocht dit geen verzachting brengen, gebruik dan warme compressen. Dit middel wordt beschouwd als een van de beste pijnremedies tegen kiespijn veroorzaakt door een verstandskies.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven