Wat is het beraad?

Wat is het beraad?

beraad – Zelfstandignaamwoord 1. overweging, overleg ♢ Toen het ongeluk gebeurde moest er snel beraad gevoerd worden met alle hulpdiensten. 2. na rijp beraad: na uitgebreid nagedacht te hebben ♢ Na rijp beraad werd besloten hem te ontslaan 3…

Heeft het in beraad?

Uitspraak: [bə’radə(n)] Vervoegingen: beraadde zich (verl. Vervoegingen: heeft zich beraden (volt. deelw.) over iets nadenken Voorbeelden: `je beraden over een passend antwoord`, `Het kabinet zal…

Heeft zich beraden over?

over iets nadenken `je beraden over een passend antwoord`, `Het kabinet zal zich beraden op aanvullende maatregelen. `, `Ze hebben zich urenlang beraden voordat ze een besluit namen.

Wat betekend beraadslaging?

Een beraadslaging is een debat over brieven, verantwoordingsstukken (bijvoorbeeld bij de rijksbegroting), nota’s, notities en wetvoorstellen.

Hoe maak ik een motie?

In de Nederlandse vergadercultuur zijn moties meestal schriftelijk en beginnen moties over het algemeen met De Kamer of De Raad gehoord de beraadslaging. In het middenstuk wordt vaak een aantal punten opgesomd die de indiener(s) geconstateerd heeft (constaterende…) en/of in overweging heeft genomen (overwegende…).

Hoe schrijf je een motie gemeenteraad?

Procedure. De motie moet betrekking hebben op een onderwerp of voorstel dat op dat moment in de vergadering aan de orde is. De behandeling van de motie vindt plaats tegelijk met de beraadslaging over het desbetreffende onderwerp. Een motie wordt aangeduid met de naam van de indiener(s).

Hoe stel ik een motie van wantrouwen in?

De indiener van een motie en de bewindspersoon tegen wie de motie gericht is, zijn de meest aangewezen personen om aan te geven of een motie het karakter heeft van een motie van wantrouwen. Een bewindspersoon kan dat doen door vóór de stemming uit te spreken dat hij de motie onaanvaardbaar vindt.

Wie steunden motie van wantrouwen niet?

Hoe dien je een motie in?

Moties kunnen mondeling en schriftelijk worden ingediend, tenzij de vergadering zelf vormvereisten aan een motie verbindt. In de Nederlandse vergadercultuur zijn moties meestal schriftelijk en beginnen moties over het algemeen met De Kamer of De Raad gehoord de beraadslaging.

Wat is een motie in gemeenteraad?

De gemeenteraad bepaalt in hoofdlijnen het gemeentebeleid en controleert of het college het gemeentebeleid goed uitvoert. Om deze taken te kunnen uitvoeren beschikt de gemeenteraad over een aantal middelen. Door middel van een motie spreekt de raad een oordeel uit of doet hij een wens of verzoek aan het college. …

Wat is een raadsbesluit?

o. (-en), 1. besluit door een raad, m.n. door een gemeenteraad genomen: bij — vastgesteld; 2.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven