Wat is de oorzaak van een droge huid?

Wat is de oorzaak van een droge huid?

Bij een droge huid is er meestal sprake van een verminderde huidbarrière. Dit kan door oorzaken van buitenaf ontstaan (bijvoorbeeld water en zeep), maar er zijn ook aangeboren huidziekten die gepaard gaan met een droge huid. Het komt helaas vaak voor, zowel bij mannen als vrouwen, jong en oud.

Welke ziekte veroorzaakt barst in lichaam?

Osteoporose (verlies van botmassa) is een stofwisselingsstoornis van het skelet, waarbij de botten zwakker worden. Ze worden poreus. De ziekte veroorzaakt botbreuken, vooral in de onderarm, de hals van het bovenbeen (heup) of de wervelkolom.

Wat te doen tegen gebarsten huid?

Goede dagelijkse huidverzorging is dus uiterst belangrijk voor het voorkomen en behandelen van een ruwe en gebarsten droge huid. Breng vaak een geschikt hydraterend product op het betreffende gebied aan. Het beste moment om te hydrateren is als de huid schoon en iets vochtig is, bijvoorbeeld na het baden of douchen.

Wat kun je doen tegen een droge huid?

Kan ik er zelf iets tegen doen?

  1. Smeer een vette verzachtende en beschermende crème of zalf op uw droge huid.
  2. Gebruik geen zeep, shampoo en badschuim.
  3. Ga minder vaak en minder lang onder de douche of in bad.
  4. Gebruik lauw of warm water onder de douche of in bad.

Wat kan je allemaal breken?

Ons lichaam bestaat uit 206 botten die wij in principe allemaal zouden kunnen breken. De meest voorkomende botbreuken zijn: een gebroken pols, gebroken been of gebroken rib. Een botbreuk wordt overigens ook wel een fractuur genoemd.

Hoe kom je van eelt kloven af?

Heeft u toch last van overtollig eelt? Laat dan een pedicure het eelt verwijderen. Kloven zijn niet altijd te voorkomen. Echter zorgt het dagelijks insmeren van de huid met een goed hydraterende voetcrème ervoor dat uw huid soepel blijft.

Wat te doen aan hielkloven?

Er zijn verschillende behandelingen die helpen tegen droge voeten en hielkloven. Probeer voor de scheurtjes in je hiel eens een hydraterende behandeling die de bestanddelen Urealanal en Lanonline (wolvet) bevat. Regelmatig gebruik van een voetvijl kan ook helpen om de huid van je voeten zachter en soepeler te maken.

Wat kun je doen tegen een zeer droge huid?

Zo voorkom je een droge huid op je gezicht

  1. Gebruik een goede crème.
  2. Maak de huid niet te nat.
  3. Vermijd contact met irriterende stoffen.
  4. Behoud een goede luchtvochtigheid.
  5. Gebruik de juiste make-up producten.
  6. Eet gezond en drink veel water.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven