Welke vragen stelt de huisarts?
U bespreekt samen uw situatie, bijvoorbeeld wat u zelf kunt doen en welke behandeling of zorg mogelijk is in uw situatie. Stel vragen. Vragen die kunnen helpen zijn de 3 goede vragen, bijvoorbeeld ‘wat zijn de voordelen en nadelen van een behandeling?’ Uw huisarts geeft informatie en uitleg en u maakt samen een plan.
Welke vragen stellen voor operatie?
De arts of chirurg bespreekt verschillende dingen, bijvoorbeeld:
- Wat is het doel van de operatie?
- Welk resultaat verwacht de arts of chirurg?
- Is er ziekenhuisopname nodig?
- Hoe kunt u zich voorbereiden op de operatie?
- Wat gebeurt er tijdens en na de operatie?
- Wat zijn mogelijke complicaties en risico’s?
Wat is een Huisartsenmaatschap?
Zij begeleiden patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes, COPD/astma en patiënten met (een risico op) hart- en vaatziekten. Daarnaast ondersteunen zij patiënten die willen stoppen met roken. De Praktijkondersteuners huisarts (POH) zijn opgeleid voor deze taken en werken onder het toezicht van de huisarts.
Wat zijn de gevolgen van pijn?
Je kunt somber, angstig of verdrietig worden van pijn. Hierdoor kun je nog meer pijn ervaren, met meer psychische klachten tot gevolg. Emoties en pijnklachten kunnen elkaar op deze manier steeds meer versterken. De pijn kan ook er toe leiden dat je je zorgen maakt over de vooruitzichten van je ziekte en gaat piekeren.
Hoe weet ik of ik naar de dokter moet?
Thuisarts.nl en Moetiknaardedokter? wijzen u samen de weg als u op zoek bent naar wetenschappelijk onderbouwde medische informatie. De app is gebaseerd op de Nederlandse Triage Standaard. Dit is een richtlijn die de huisarts helpt om te bepalen of een medisch probleem kan wachten of met spoed behandeld moet worden.
Kan je de huisarts bellen voor advies?
U kunt de huisartsenpraktijk altijd bellen voor advies en overleg. De doktersassistente die de telefoon opneemt, kan vaak al uitleg en adviezen geven. Als u de huisarts zelf wilt spreken, zorgt de assistent ervoor dat de huisarts u terugbelt.