Wat moet je doen als je neus bloed?

Wat moet je doen als je neus bloed?

Houd het hoofd licht voorover. Knijp de neus minstens 5 minuten dicht, vlak onder het neusbeen. Blijft het daarna bloeden, knijp de neus opnieuw 5 minuten lang dicht. Neem contact op als de bloedneus na 2 keer 5 minuten niet is gestopt.

Wat te doen bij bloedneus met bloedverdunners?

De behandeling door een arts

  1. Als u vaker een spontane bloedneus krijgt bij het gebruik van bloedverdunners, adviseren wij u om uw huisarts, specialist of trombosedienst in te lichten.
  2. De huisarts of KNO-arts schrijft een neuszalf voor als de neusbloedingen steeds terugkeren en vóór in de neus zitten.

Wat als je bloedneus niet stopt?

Een heftige neusbloeding, die niet stopt: De huisarts brengt meestal een neustampon in om de bloeding te stoppen. Als de neusbloeding niet stopt, verwijst de huisarts u door naar de KNO-arts. Hij kan u ook naar de afdeling Spoedeisende Hulp verwijzen.

Hoe behandel je een slachtoffer met een bloedneus?

Wat te doen bij een bloedneus?

  1. Laat het slachtoffer een keer goed de neus snuiten.
  2. Laat het slachtoffer iets voorover buigen om bloed uit de mond te laten lopen.
  3. Knijp met duim en wijsvinger de neus ongeveer vijf minuten dicht; knijp daarbij in het zachte deel van de neus.

Hoe weet je dat het gaat om een slagaderlijke bloeding?

Hoe herken je een slagaderlijke bloeding? Bij een slagaderlijke bloeding spuit het bloed stootsgewijs uit het bloedvat. Het bloed uit slagaderen is verder te herkennen aan de helderrode kleur.

Kun je van paracetamol een bloedneus krijgen?

Het gebruik van paracetamol als pijnstiller is wèl mogelijk zonder dat u daarmee de bloedstolling beïnvloedt. Overige pijnstillers, de zogenaamde NSAID’s, zoals Ibuprofen mag u niet gebruiken. Zij verhogen de kans op een neusbloeding.

Wat betekent het als je bloed hoest?

Bij bloed ophoesten zit er meestal een stipje of streepje bloed in uw slijm. Meestal is de oorzaak een luchtweginfectie, zoals bronchitis of longontsteking. Het kan ook komen door COPD of longkanker. Bel uw huisarts als u een keer of vaker een beetje bloed ophoest.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven