Hoeveel zonnecreme gebruiken?

Hoeveel zonnecrème gebruiken?

Een volwassene die zich van top tot teen insmeert moet daarvoor per smeerbeurt 6-7 theelepels gebruiken. Dat komt neer op 33 ml per smeerbeurt. Er wordt ook wel gezegd: smeer zonnebrand zo dik als je pindakaas op een boterham zou smeren. Met een fles van 200 ml kun je je dus een keer of 6 van top tot teen insmeren.

Hoe lang ben je beschermd met factor 30?

“De factor heeft daarmee invloed op de tijd die je door kunt brengen in de zon zonder te verbranden. Omdat er bij factor 30 minder straling de huid bereikt dan bij factor 20, kun je met factor 30 langer in de zon blijven zonder te verbranden. Met factor 50 kan dat nog langer.”

Waarom zonnebrand slecht voor je is?

In de meeste zonnecrèmes zitten chemische filters, zoals avobenzon en oxybenzon. Deze beschermen de huid tegen schadelijke uv-straling en verbranding. Uit recent onderzoek van de Amerikaanse medicijnenwaakhond FDA blijkt echter dat deze filters niet alleen op de huid blijven liggen, ze dringen er ook doorheen.

Hoe lang werkt zonnecrème?

Na opening is zonnebrandcrème tot 12 maanden te gebruiken. Dit staat op de verpakking zo aangegeven: een geopend potje met een getal en de letter M (van maand). Het getal staat dus voor het aantal maanden. Zonnebrand is beperkt houdbaar, omdat na opening de factor (SPF) vermindert.

Hoe vaak moet je factor 30 smeren?

Dermatoloog Menno Gaastra legt uit: “Smeer altijd minstens iedere drie uur, ongeacht de factor. Een hogere factor betekent namelijk niet dat hij langer blijft zitten, laat staan dat je hem minder vaak hoeft aan te brengen. Daarnaast is een factor 50 vrij hoog. Factor 30 beschermt je al voor ongeveer 96 procent.”

Is factor 50 beter dan 30?

Wat is het verschil tussen SPF factor 30 en 50? In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bestaat er geen groot verschil tussen zonnebrandcrèmes met een SPF boven factor 15. Ter illustratie: SPF15 biedt 93,3% bescherming, SPF30 biedt 96,6% bescherming, SPF50 biedt 98% bescherming. 100% bescherming bestaat niet!

Hoelang beschermd met factor 50?

Wanneer je dus onbeschermd 8,5 minuut in de zon mag, kan je met een zonnebrandproduct met factor 50, 425 minuten in de zon. De UV kleding heeft altijd bescherming tegen zowel UBA als UVB. Niet alle crèmes hebben dit dus let er goed op dat het zonnebrandmiddel een UVA en UVB bescherming heeft.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven