Inhoudsopgave
Hoe werkt de Suikertest?
Is de uitslag uit de vingerprik goed, dan zal er bloed uit de arm worden afgenomen en vervolgens krijg je een drankje om in ongeveer 5 minuten op te drinken. Dit is 200 ml. water met een smaakje waarin 75 gram suiker is opgelost. Twee uur daarna wordt opnieuw de bloedsuikerwaarde bepaald in bloed afgenomen uit de arm.
Hoe lang duurt glucose test?
De OGTT duurt ongeveer 2 ½ uur. Als eerste wordt bloed afgenomen om uw nuchtere glucosewaarde vast te stellen. Vervolgens krijgt u suikerwater te drinken. Het is belangrijk om dit suikerwater (300 ml) binnen 5 minuten op te drinken.
Waarom glucose tolerantie test zwangerschap?
De Glucose Tolerantie Test wordt uitgevoerd om vast te stellen of iemand zwangerschapsdiabetes heeft (zwangerschapssuikerziekte). De Glucose Tolerantie Test is een belastende test als u zwanger bent. U moet namelijk nuchter zijn tijdens het onderzoek. Ook krijgt u mogelijk een heel zoet suikerdrankje te drinken.
Is de Suikertest verplicht?
Er wordt aanbevolen om zwangere dames te screenen op zwangerschapsdiabetes tussen de 24e en 28e week van de zwangerschap. Bij de standaardtest, of de challenge test, moet je 50 gram suikeroplossing drinken. Na een uur volgt dan een bloedafname om het glucosegehalte in je bloed te meten.
Hoe lang duurt uitslag Ogtt?
Deze klachten gaan meestal binnen een half uur weer over. Twee uur nadat u de glucoseoplossing hebt ingenomen, wordt opnieuw bloed afgenomen. Na ongeveer een kwartier krijgt u de uitslag.
Hoe lang duurt uitslag glucose test?
Hoe lang duurt het voordat de uitslag van het bloedonderzoek bekend is? Saltro stuurt de uitslag van het onderzoek naar uw huisarts. U kunt met hem of haar contact opnemen om de uitslag te bespreken. De meeste uitslagen zijn drie dagen na het onderzoek bij uw huisarts bekend.
Waarom glucose testen?
Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat de hoeveelheid glucose in het bloed, oftewel het bloedsuikergehalte, niet te veel varieert. Bij sterke schommelingen in het bloedsuikergehalte kan er sprake zijn van diabetes, òf, in geval van een zwangerschap, van zwangerschapsdiabetes.