Wat zijn de gevaren fastfood?

Wat zijn de gevaren fastfood?

Met name in de grote steden is het aanbod aan fastfood zoals friet, hamburgers, kebab en pizza al enorm. Bij een groter ongezond aanbod, neemt voor de consument de verleiding toe. Meer ongezond eten leidt tot hoger risico op overgewicht en ziekten als diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker.

Welk eten is fastfood?

Fastfood omvat een groot aantal verschillende soorten voedsel. In Europese landen en Amerika kent men als fastfood vooral friet, kroketten, frikandellen, eierballen, bamischijven, nasischijven, hamburgers, pizza’s en broodjes met gyros, döner kebab, shoarma of falafel en fish and chips.

Welke voedingsmiddelen zijn ongezond?

Voeding met veel verzadigd vet, verhoogt het risico op een te hoog LDL-cholesterol in het bloed, omdat deze vetten de lever aanzetten om cholesterol aan te maken. Verzadigde vetten zitten in bijvoorbeeld frituurvet, volvette kaas, volle melk en vet vlees. De gezonde vetten zijn de onverzadigde vetten.

Wat zijn de voordelen van fastfood?

De elf redenen waarom we fastfood eten

  • Het kost weinig tijd.
  • Het is makkelijk.
  • Ik houd van de smaak van fastfood.
  • Het is goedkoop.
  • Ik heb te weinig tijd om te koken.
  • Het is een traktatie voor mezelf.
  • Ik houd er niet van om zelf eten te bereiden.
  • Mijn vrienden/familie houden ervan.

Kan fastfood ook gezond zijn?

Tegenwoordig beschikken de meeste fastfoodrestaurants ook over alternatieve opties voor wie op zoek is naar een lichte hap. Het probleem is echter dat vele van deze zogenaamd ‘gezonde’ menu-items zoals salades, toch boordevol vet, suiker en zout zitten.

Wat is beter Mcdonalds of pizza?

Pizza’s zijn een aantrekkelijke, snelle maaltijd maar bevatten ook een hoop zout. Soms zelfs meer dan de hoeveelheid die u per dag mag eten. Een kleine hoeveelheid extra zout kan grote gevolgen voor uw gezondheid hebben. Daarom kunt u beter een Big Mac eten dan een pizza.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven