Waarom voel ik niks meer?

Waarom voel ik niks meer?

Als je je lange tijd somber voelt, dan kan het zijn dat je een depressie hebt. Bij een depressie voel je geen of weinig emoties, soms ook geen verdriet. Je hebt geen plezier meer in je leven, niets is nog leuk en je hebt nergens energie voor. Je komt slecht in slaap, of je kan juist moeilijk uit je bed.

Hoe voel je je verbonden?

Verbondenheid geeft het gevoel erbij te horen. Je voelt je gezien en gewaardeerd. Je kunt je verbonden voelen met bijvoorbeeld je familie, gezin, partner, vrienden of huisdier. Maar je kunt ook verbondenheid ervaren met een groter geheel, een grotere macht, de kosmos, God of wat voor naam we daar ook aan geven.

Waarom voel ik me niet verbonden?

Eenzaamheid is iets anders dan alleen zijn. Eenzaamheid betekent dat je je niet verbonden voelt met de mensen om je heen, ook al zijn ze er wel. Je ervaart een gemis van een hechte, emotionele band met anderen of je hebt minder contact met andere mensen dan je zou willen (eenzaam.nl).

Hoe kan je tot iemand doordringen?

De oorzaak van de boosheid of het onredelijke gedrag kan stress zijn of verdriet om iets dat er helemaal niets mee te maken heeft. Toon empathie met de ander en laat zien dat je er bent om hen te helpen met hun probleem. Wanneer de ander dat merkt, smelt de boosheid vaak weg.

Wat betekent het als je niks voelt?

Niets voelen betekent niets anders dan dat we met onze aandacht al zo lang in ons hoofd zitten, dat we niet meer in verbinding zijn met ons lijf en ons gevoel. Enkel hevige emoties voel je, en als die er niet zijn, dan voel je niets.

Wat doet verdriet met je lichaam?

Het kan maken dat u twijfelt aan uzelf….Voorbeelden van veel voorkomende klachten bij rouw:

  • Dromen en nachtmerries.
  • Concentratieproblemen.
  • Onrust.
  • Lusteloosheid.
  • Slapeloosheid en/of vermoeidheid.
  • Hyperalertheid.
  • Prikkelbaarheid.
  • Verminderde weerstand.

Hoe uit je verbondenheid?

De oplossing ligt in je jezelf. De oplossing voor meer verbondenheid ligt dan ook vooral in jezelf. Hoe meer je je verbonden voelt met jezelf, hoe meer je die verbondenheid ook kunt uitdragen naar je omgeving. Dus accepteer jezelf zoals je bent en accepteer anderen mensen zoals ze zijn.

Hoe ontstaat verbondenheid?

Uitwisselen hoe je over dingen denkt, gedeelde waarden, vertouwen, intimiteit, wederzijdse afhankelijkheid en respect zijn allemaal factoren die het gevoel van verbondenheid versterken en kenmerkend zijn voor een stabiele relatie.

Waarom heb ik geen gevoel?

Bijvoorbeeld een depressie. Niks meer voelen betekent vaak dat je waarschijnlijk denkt dat je leven geen zin meer heeft. Als je dat denkt, is het goed mogelijk dat je ook gaat denken aan zelfdoding. Een afgevlakt gevoel of emotioneel verdoofd zijn, ontnemen iemand doorgaans ook de lust om te leven.

Waarom sluit ik me af?

Vaak is het zo dat mensen gevoel met een reden afsluiten. Meestal ontstaat het omdat mensen het gevoel niet willen ervaren, er geen tijd voor hebben, het niet fijn vinden of er bang voor zijn. Allemaal ‘goede’ redenen om gevoel te onderdrukken.

Wat als je partner je niet begrijpt?

Wil je dat hij je beter begrijpt, is het beter om één ding tegelijk te bespreken. Anders kan hij het niet meer volgen. Praat in oorzaak en gevolg. Als je hem een probleem probeert duidelijk te maken, of je wil hem vragen zich op een andere manier te gedragen, formuleer het dan als oorzaak en gevolg.

Hoe geef ik mijn vriend meer ruimte?

Wanneer je man of vriend om ruimte vraagt, geef jezelf dan de volledige aandacht en probeer emotioneel stabiel te zijn en te blijven. Ik snap dat je je energie om hem heen hebt gewenteld en dat je leven grotendeels ook om hem draait – maar durf het toch los te laten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven