Waar kun je terecht als je je zorgen maakt over een kind?

Waar kun je terecht als je je zorgen maakt over een kind?

Als u zich zorgen maakt over een kind, kunt u terecht bij het jeugd- en wijkteam of het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in uw gemeente. Als er al jeugdbescherming is betrokken bij het kind, kunt u uw zorgen ook melden bij de jeugdbeschermer.

Waar doe je een zorgmelding?

Bij de zorgaanbieder. Familie en naasten kunnen hun zorgen melden bij de zorgaanbieder waar de patiënt al zorg heeft (gehad). De zorgaanbieder kan vervolgens een melding doen bij de officier van justitie.

Waar kan ik kindermishandeling melden?

U mag Veilig Thuis altijd (anoniem) bellen en uw zorgen delen als het gaat om vermoedens van kindermishandeling. Een medewerker van Veilig Thuis bespreekt de situatie met u en bepaalt in samenspraak met u wat de volgende stappen zijn. Als het nodig is kunt u vervolgens een melding doen van kindermishandeling.

Wat doe je als raadsonderzoeker?

Raadsonderzoeker. Dit is de medewerker van de Raad voor de Kinderbescherming die gesprekken voert met kind, ouders en anderen die het kind goed kennen. Hij onderzoekt hoe het met het kind in zijn omgeving gaat en wat er nodig is om de (wel of niet vastgestelde) bedreigde ontwikkeling van het kind te keren.

Wat voor soort organisatie is veilig thuis Hoe kan je hier als pedagogisch werker mee te maken krijgen?

Elke regio heeft zijn eigen Veilig Thuisorganisatie. Veilig Thuis geeft advies en biedt ondersteuning, zowel aan slachtoffers, plegers, omstanders als professionals. Veilig Thuis doorbreekt onveilige situaties, zorgt voor afstemming tussen samenwerkingspartners en zet mensen in beweging.

Wat is een zorgmelding?

Als iemand zich ernstige zorgen maakt over een kind, kan hij dat melden via een ‘zorgmelding’. Dat kan een burger zijn maar vaak gebeurt dat door de politie. In 2015 gaan gemeenten deze zorgmeldingen in ontvangst nemen en erop reageren.

Hoe maak je een zorgmelding?

Maakt u zich zorgen over een gezin en wilt u dat er hulp komt? Neem dan contact op met de plaatselijke hulpverlening: het wijk- of buurtteam of het CJG. Zij leggen contact met het gezin en bekijken samen met het gezin wat er nodig is.

Waar kan ik huiselijk geweld melden?

Wat moet ik doen bij (vermoedens van) huiselijk geweld?

  • Bel Veilig thuis 0800-2000. Het nummer 0800-2000 is gratis en alle dagen en alle uren bereikbaar.
  • Hulplijn Seksueel Misbruik.
  • Kindertelefoon.
  • Meldcode voor hulpverleners.

Wat kan de Kinderbescherming doen?

Als een kind ernstig in de knel dreigt te raken, helpt de Raad voor de Kinderbescherming om samen met het kind en de ouders de beste oplossing te zoeken. Alleen als het echt niet anders kan, wordt de rechter erbij betrokken, maar het draait altijd om het belang van het kind.

Welke vragen stelt een raadsonderzoeker?

De raadsonderzoeker vraagt wat de informant weet van de (thuis)situatie van het kind. Hij kan bijvoorbeeld vragen stellen over de gezondheid van het kind, zijn gedrag of zijn schoolprestaties.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven