Hoe vaak contact met zieke medewerker?

Hoe vaak contact met zieke medewerker?

Verplicht contact tijdens ziekte Er zijn volgens de wet een aantal verplichte contactmomenten voor werkgevers. Namelijk: Binnen één week na de eerste ziektedag geef je de ziekmelding door aan je arbodienst of bedrijfsarts. Als je verzekerd bent tegen ziekteverzuim, moet je dit vaak al op de eerste ziektedag doorgeven.

Wat is de eerste ziektedag bij samengesteld verzuim?

Is uw werknemer tussendoor korter dan 4 weken helemaal beter? Dan tellen wij de dagen van verzuim bij elkaar op. Is uw werknemer 4 weken of langer helemaal beter geweest? Dan zien wij het moment dat hij weer ziek wordt als het begin van een nieuwe ziekteperiode.

Wat zijn de regels bij ziekteverzuim?

Meestal moet uw werkgever minimaal 70% van uw loon doorbetalen als u ziek bent. Bij een vast contract moet uw werkgever dat maximaal 2 jaar doen. De werkgever kan uw loon tijdelijk of helemaal stopzetten als u zich niet houdt aan de regels voor re-integratie. Of als u weigert passend werk te doen.

Hoe vaak contact met bedrijfsarts?

Om de 3 weken praat u met uw bedrijfsarts over hoe het gaat met u en hoe het werken gaat. Eventueel past de bedrijfsarts zijn adviezen (de probleemanalyse) aan. Ook heeft u om de 3 weken een gesprek met uw leidinggevende.

Wat is een doorlopende ziekmelding?

Als een werknemer zich beter meldt en vervolgens binnen 4 weken opnieuw uitvalt, start er geen nieuwe ziekteperiode. De ziekteweken worden dan bij elkaar opgeteld, waardoor er sprake is van één ziekteperiode (7:629 lid 10 BW). Deze doorlopende ziekmelding wordt ook wel ‘ketenverzuim’ genoemd.

Wat geldt als eerste ziektedag?

De eerste ziektedag is de dag dat de werknemer wegens ziekte de bedongen arbeid niet kan verrichten. Het is de eerste dag dat de werknemer het werk verzuimt of het werk neerlegt. De ziekmelding geldt meestal als de eerste ziektedag.

Hoe lang kan ik ziek zijn?

Uw werkgever betaalt maximaal 2 jaar uw loon door als u ziek bent. Na 2 jaar ziekte heeft u misschien recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA-uitkering). UWV bekijkt of u hier recht op heeft.

Welke wetgeving is van toepassing bij zieke werknemers?

De Wet verbetering poortwachter gaat de strijd aan met langdurig verzuim door ziekte. Deze wet verlangt dat werkgever en werknemer zich samen met arbodienst of bedrijfsarts inspannen om de getroffen werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Heeft de bedrijfsarts contact met huisarts?

De bedrijfsarts mag de volgende dingen doen: Belangrijke (medische) informatie opvragen bij jouw huisarts of andere behandelaar. Dit mag alleen als je hier schriftelijk toestemming voor hebt gegeven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven