Welk vuurwerk mag je dit jaar afsteken?

Welk vuurwerk mag je dit jaar afsteken?

Er geldt dit jaar een tijdelijk (eenmalig) algeheel vuurwerkverbod. Alleen kindervuurwerk – categorie F1, ook wel fop- of schertsvuurwerk genoemd – mag (het hele jaar) verkocht en vanaf 12 jaar afgestoken worden.

Hoe laat mag je vuurwerk afsteken 2020?

Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december vanaf 18.00 uur ’s avonds tot 1 januari 2.00 uur ’s nachts. Buiten deze tijden is het afsteken strafbaar. Vanwege het vuurwerkverbod mag dit niet tijdens oud en nieuw 2020-2021. Alleen categorie F1-vuurwerk is nog toegestaan.

Is categorie 1 vuurwerk nog legaal?

Categorie F1-vuurwerk wordt ook wel kindervuurwerk of fop-en-schertsvuurwerk genoemd. Hieronder vallen sterretjes, knalerwten, Bengaalse lucifers en kleine ijsfonteintjes. Dit vuurwerk is het hele jaar door verkrijgbaar en mag je ook het hele jaar door afsteken ( maar geen baldadigheid of vernielingen mee plegen).

Waar in Belgie mag je vuurwerk afsteken?

België In België zijn de vuurwerkregels in 2017 verscherpt. Vuurwerk van categorie F3 is niet alleen in Vlaanderen, maar in heel België verboden. Daarnaast geldt voor sommige Waalse gemeentes dat je een vergunning van de brandweer of gemeente nodig hebt om vuurwerk te mogen afsteken.

Wat voor vuurwerk mag wel?

Het antwoord op deze vraag is dat fop- en schertsvuurwerk wel mag worden afgestoken. Dit is al het vuurwerk dat onder categorie F1 (vanaf twaalf jaar oud) valt. Zie hier welk vuurwerk dit betreft: Sterretjes.

Wat mag wel met vuurwerk?

Voor wie de jaarwisseling niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan, is er nog wel F1-vuurwerk. Al is het maar de vraag of dat de doorgewinterde vuurwerkliefhebber tevreden stemt. Dit type wordt namelijk ook wel ‘fop- en schertsvuurwerk’ genoemd en mag je het hele jaar door afsteken (als je minimaal 12 jaar oud bent).

Is categorie 1 vuurwerk legaal 2020?

De Rijksoverheid geeft aan dat voor de jaarwisseling van 2020-2021 geldt dat consumenten vanaf 1 december 2020 niet meer in bezit mogen zijn van bepaalde productcategorieën vuurwerk. Consumenten mogen dit vuurwerk dan ook niet meer afsteken. Vuurwerk uit de categorie F1 mag deze jaarwisseling nog wel afgestoken worden.

Welk vuurwerk mag wel 2021 2022?

Update: uiteindelijk kwam er in 2020 een tijdelijk CAT. 2/F2-vuurwerk verbod op de verkoop en afsteken. In 2021 mag er gewoon weer CAT. 2/F2-vuurwerk worden gekocht en afgestoken!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven