Kan je misselijk worden van VR?

Kan je misselijk worden van VR?

Motion sickness tijdens het gebruik van een virtual reality bril past ook in dat rijtje thuis. Je ervaart het tijdens intense games of bij het spelen van simulators. Het gevoel kan variëren van misselijkheid tot duizeligheid. In dit artikel vind je 6 tips om motion sickness in VR te voorkomen.

Waarom misselijk bij vr?

Je hersenen kunnen niet bevatten dat je kan bewegen zonder je armen of benen en gaat daardoor op verschillende manieren contact zoeken met je ledematen. Dit zorgt er vaak voor dat je duizelig wordt of dat je last krijgt van je evenwicht.

Hoe komt het dat mensen wagenziek worden?

Wagenziekte ontstaat wanneer onze hersenen tegenstrijdige informatie ontvangen van enerzijds onze ogen en anderzijds ons evenwichtsorgaan. Wanneer je in een rijdende auto zit, registreren je ogen beweging, terwijl je volgens ons evenwichtsorgaan stilzit. Dat zorgt voor verwarring, en daarom word je wagenziek.

Wat doet VR met je hersenen?

De ultieme VR-ervaring prikkelt de zintuigen. Voor je hersenen wordt simulatie dan werkelijkheid. Soms kan je zo opgaan in een boek, film of game dat je even helemaal weg bent. Maar met de opkomst van virtual reality wordt onze verbeelding weer goed op de proef gesteld en reizen we virtueel de hele wereld over.

Wat helpt tegen misselijkheid in auto?

Denk aan een boterham of cracker, maar ook een bakje yoghurt met fruit kan helpen en anderen zweren bij het nemen van gember of gemberthee tegen de misselijkheid. Zorg er simpelweg voor dat er iets vasts zit in je maag. Eet echter geen vette of hele zoete producten, dat kan weer een negatief effect hebben.

Hoe komt het dat we van bewegingsziekte spreken?

Bewegingsziekte, reisziekte of kinetose wordt veroorzaakt door een conflict van de zintuigen. De informatiestromen die de hersenen bereiken vanuit ogen en evenwichtszintuig spreken elkaar tegen.

Kan je wagenziek worden als je zelf rijd?

Een goede oplossing voor wagenziekte is volgens Sebastiaan van de Pol van Ford snel nodig. “Je hebt vooral last van wagenziekte als je niet zelf rijdt en we verwachten dat dit met de zelfrijdende auto alleen maar meer wordt. Daarom kijken we nu of het interieur van de auto een rol speelt.”

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven