Wat is de taak van een kaai expediteur?

Wat is de taak van een kaai expediteur?

De kaai-expediteurs van ON TIME Logistics voeren uw kaaiopdrachten met de meeste zorg uit. Of het nu gaat over een fysieke controle inclusief gasmeting of een levering op een binnenschip: u kan het ons toevertrouwen.

Wat is de taak van een expediteur?

Een expediteur onderhandelt over de prijs, stelt contracten op, verzorgt de vrachtbrief, het manifest en de afrekening. Ook staat hij borg voor vrachtpenningen en invoerrechten, verzekert de goederen, geeft advies, organiseert het vervoer van deur tot deur en kan voor opslag zorgen.

Wat is intercontinentaal transport?

Vervoer van goederen en personen tussen de werelddelen (continenten).

Wat is een douane-expediteur?

Een douane-expediteur draagt zorg voor alle douaneformaliteiten bij de in- en uitvoer van goederen van/naar buiten de EU in opdracht van de verlader (verzender van de goederen).

Wat is een commissionair expediteur?

De commissionair-expediteur zorgt voor het vervoer, zonder er zich toe te verbinden de waar ter bestemming te doen aankomen : hij verbindt er zich toe de war en te do en vervoeren door een ander. 1891 wordt de commissionair-vervoerder met de vervoerder gelijk gesteld.

Hoe verdient een expediteur?

Wat verdient een Expediteur? Een Expediteur kan rekenen op zo’n €2000,- tot €3500,- bruto per maand. Het precieze salaris hangt onder andere af van zijn opleiding, leeftijd, ervaring en inzet. Qua secundaire arbeidsvoorwaarden gelden toeslagen voor onregelmatige werktijden en overuren.

Hoe wordt je een expediteur?

Om Expediteur te worden, moet iemand een MBO-opleiding richting transport/logistiek met succes hebben afgerond. Soms moet een Expediteur een aanvullende cursus van enkele weken volgen. Een Expediteur moet alles weten van vervoersstromen, exportadministratie, transportverzekeringen enzovoort.

Wat is expeditie in transport?

Kort maar krachtig: een expediteur is een bemiddelaar in transport. Ofwel, iemand die het logistieke proces voor iemand anders organiseert. Een expediteur is daadwerkelijk een tussenpersoon tussen de vervoerder en de verlader van goederen.

Wat is een expeditie bedrijf?

Een expeditiebedrijf is een onderneming die in eigen naam en op commerciële basis het vervoer van goederen voor opdrachtgevers organiseert, zonder dit transport zelf uit te voeren.

Wat is vervoer door derden?

Derdelandenvervoer is een vorm van internationaal transport. Derdelandenvervoer is het grensoverschrijdend vervoer van een land naar een ander land door een transportbedrijf in een derde land gevestigd is. Bijvoorbeeld: Een Nederlands transportbedrijf vervoert goederen van Noorwegen naar Rusland.

Hoe wordt je douane expediteur?

Ze dienen in het bezit te zijn van een AEO-certificaat en gespecialiseerd te zijn in duurzame transportmogelijkheden. Een Expediteur kan doorgroeien door cursussen te volgen. Zo kan hij zich specialiseren tot bijvoorbeeld Zeehavenexpediteur of Douane-expediteur.

Wat is het salaris van een expediteur?

Het salaris verschilt per werkgever en is afhankelijk van ervaring en het takenpakket. Het salaris werken als expediteur voor een ligt tussen de € 2500,00 bruto per maand en de € 3500,00 bruto per maand.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven