Wat is syndroom van parsonage Turner?

Wat is syndroom van parsonage Turner?

6 dagen geleden
Het syndroom van Parsonage-Turner is een idiopathisch syndroom dat verwijst naar een zeldzame verzameling symptomen met onbekende etiologie door ontsteking van de plexus brachialis. (De plexus brachialis is een complex netwerk van zenuwen waardoor zenuwimpulsen de arm, de schouder en de borstkas bereiken.)

Heb ik Neuralgische Amyotrofie?

Neuralgische amyotrofie is een aandoening van de zenuwen die wordt gekenmerkt door terugkerende aanvallen van pijn in de schouder, arm en/of hand, gevolgd door een gehele of gedeeltelijke verlamming van de spieren op deze plaatsen.

Is Neuralgische Amyotrofie een auto immuunziekte?

De precieze etiologie is niet gekend maar genetische, auto-immune en externe factoren spelen mogelijk een rol. De plexus brachialis is vatbaar voor mechanische kwetsuur en voor aanvallen die worden veroorzaakt door een auto-immune reactie in deze zenuw. Een virale infectie of immunisatie kan voorafgaan aan NA.

Wat gebeurt er bij ALS?

ALS (voluit: Amyotrofische Laterale Sclerose) is een ernstige ziekte van de motorische zenuwcellen in hersenen en ruggenmerg. Deze zenuwcellen zijn nodig om te bewegen. Doordat de zenuwcellen worden aangetast, werken de spieren onvoldoende of zelfs helemaal niet meer.

Hoe ontstaat Neuralgische amyotrofie?

De oorzaak van de ziekte is nog niet helemaal duidelijk. De aanvallen worden vermoedelijk veroorzaakt doordat het eigen afweersysteem een ontsteking van de zenuwen veroorzaakt. Het lijkt erop dat de zenuwen van mensen met neuralgische amyotrofie in aanleg gevoeliger zijn voor dit soort beschadigingen.

Wat te doen bij Neuralgische amyotrofie?

Behandeling van neuralgische amyotrofie. Een daadwerkelijke genezende behandeling is er niet. Bij een aantal mensen kan een korte stootkuur met ontstekingsremmers in de acute fase snelle verlichting van de hevige pijn geven en bij een enkeling wordt met ontstekingsremmers ook sneller herstel van de kracht gezien.

Is na een spierziekte?

Wat is neuralgische amyotrofie? Neuralgische amyotrofie (NA), ook plexus brachialis neuropathie genoemd, is een aandoening van de zenuwen die wordt gekenmerkt door terugkerende aanvallen van pijn in de schouder, arm en/of hand, gevolgd door een gehele of gedeeltelijke verlamming van de spieren op deze plaatsen.

Hoe begint Neuralgische Amyotrofie?

Oorzaak van neuralgische amyotrofie De aanvallen worden uitgelokt door zaken die het afweersysteem aan het werk zetten, zoals infecties, operaties en bepaalde medicijnen. De meeste gevallen van neuralgische amyotrofie zijn niet erfelijk, de erfelijke vorm komt minder vaak voor.

Wat is Schouderneuralgie?

Neurologische schouderpijn Amyotrofische schouderneuralgie wordt ook wel het syndroom van Parsonage-Aldren-Turner, plexus neuritis of neuritis van de schoudergordel genoemd. De eerste klachten zijn een plotseling opkomende, hevige pijn, gewoonlijk in het schoudergebied.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven