Is een pedicure goed voor je?

Is een pedicure goed voor je?

Een goede pedicure kan heel ontspannend zijn. Het helpt stress te verlichten en kan therapeutisch zijn. Voeten krijgen over het algemeen de minste verzorging in vergelijking met andere delen van het lichaam. Gezonde voeten zijn van vitaal belang voor onze algehele gezondheid, dus verwaarloos ze niet!

Hoe vaak moet je naar een pedicure?

Het advies om een pedicure te bezoeken is om iedere 6 weken, dit geheel afhankelijk of u klachten heeft of niet. Ook voor diabetes en reumapatiënten geldt; dat een bezoek om de 6 weken aan onze gediplomeerde (medisch) pedicures bijdraagt aan een optimale voetverzorging.

Hoe lang duurt een pedicure behandeling?

De meeste pedicures werken met een behandelduur van 30 tot 60 minuten. Vrijwel alle pedicures hebben een prijslijst waarop staat welke behandelingen zij uitvoeren en hoelang deze behandelingen duren. Informeer daarom bij de pedicure van uw keuze welke behandelingsduur geldt, zodat u weet waar u aan toe bent.

Waarom Voetcreme?

Dichte schoenen helpen je voet namelijk om vochtig te blijven. Geef je voethygiëne een boost met hydraterende crèmes en reinigende producten die je huid helpen soepel te blijven. Een effectieve manier om de vorming van hielkloven te voorkomen is door gebruik van een hydraterende crème.

Wat doet Voetcreme?

Hoe werkt het? De innovatieve Deep Hydration-formule verwijdert dode huidcellen en zorgt voor een diepe hydratatie van de huid. Zachtjes in de huid inmasseren totdat de crème volledig is opgenomen, met name op de droge plekken. Voordelen: Zachte en gladde voeten na slechts één keer aanbrengen.

Hoe kies je een pedicure?

Dit doe je door online naar reviews over de betreffende pedicure te zoeken. Zijn de reviews positief? Dan weet je zeker dat het om een goede pedicure gaat. Zijn de reviews negatief, dan kun je beter op zoek gaan naar een andere pedicure.

Waar bestaat een pedicure behandeling uit?

Een pedicure behandeling bestaat uit:

  • Reinigen en desinfecteren van de huid.
  • Knippen van de nagels.
  • Wanneer nodig, verdunnen van de nagels.
  • Wanneer nodig, verwijderen van likdoorns.
  • Wanneer nodig, verwijderen van eelt.
  • Reinigen van de nagelomgeving.
  • Verzorging van de voeten met een voetcrème of huidolie.

Waarom voeten verzorgen?

Onze voeten hebben veel te verduren, ze dragen namelijk ons lichaam. Wanneer je de voeten niet op de juiste manier verzorgt of bijvoorbeeld verkeerde schoenen draagt kan je problemen krijgen als eelt, blaren, ingescheurde teennagels, kloven, likdoorns of pijnlijke voeten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven