Hoe verwijderen ze een stent?

Hoe verwijderen ze een stent?

De te volgen weg is kort: de stent wordt met een soepele cystoscoop verwijderd, gewoonlijk onder plaatselijke verdoving.

Hoe lang mag een JJ stent blijven zitten?

Na operatief behandeling van een steen in de urineleider, als er sprake is van zwelling dan wel oppervlakkige beschadiging van het slijmvlies en daardoor mogelijke afvloedbelemmering, kan post operatief een dubbel-J katheter achter gelaten worden welke enkele dagen tot weken blijft zitten.

Wat kun je doen tegen Nierstuwing?

Vaak kan dit opgelost worden door in linkerzijligging te rusten of met behulp van pijnstilling (en spasmolytica, geneesmiddelen die krampen van de gladde spieren bestrijden). Stents die via de blaas in de urineleiders geschoven worden om een omleiding van de urine te verzekeren zijn zelden nodig.

Wat is een stent voor de nieren?

Een dubbel J stent (JJ stent) is een hol buisje van kunststof dat in de urineleider geplaatst wordt om deze doorgankelijk te houden. De dubbel J stent is aan beide uiteinden gekruld: één krul komt in de nier terecht en de andere in de blaas. De twee krullen voorkomen dat de JJ stent naar boven of beneden verschuift.

Hoe wordt een JJ katheter verwijderd?

Met behulp van de cystoscoop wordt het uiteinde van de JJ-katheter gezocht. Dan wordt een dun slangetje met een grijpertje (een zogenaamde paktang) ingebracht via de cystoscoop. Het uiteinde van de JJ-katheter wordt met het grijpertje vastgepakt en samen met de cystoscoop voorzichtig naar buiten getrokken.

Hoe werkt JJ katheter?

Een JJ katheter is een dun slangetje dat loopt van de nier naar de blaas. Het is een zogenaamde inwendige katheter, die met behulp van een kijkinstrument (cystoscoop) via de blaas wordt ingebracht. Deze katheter wordt geplaatst om te borgen dat urine uit de nier wordt afgevoerd naar de blaas.

Wat voel je bij Nierstuwing?

Bij langer bestaande nierstuwing hoeven er niet altijd klachten te zijn of zijn deze wat vaag, zoals misselijkheid, overgeven en buikpijn. Na verloop van tijd kun je bij hydronefrose last krijgen van de volgende symptomen en klachten: Pijn in je zij of onderrug. Moeite met plassen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven