Waarom geen dry needling als je zwanger bent?

Waarom geen dry needling als je zwanger bent?

U mag niet worden behandeld als u zwanger bent. Ook mag u niet behandeld worden in de borststreek als u een pacemaker heeft. Als u ernstige bloedingproblematiek heeft of veel antistollingsmedicatie gebruikt, wordt dry needling afgeraden.

Hoeveel tijd tussen dry needling?

Hoeveel behandelingen heeft de patiënt nodig om resultaat te voelen? Na een dry needling behandeling voelt de patiënt direct resultaat omdat de spieren soepeler zijn door een betere doorbloeding. Er zijn 4 tot 5 sessies nodig om de behandeling op langere termijn effectief te laten zijn.

Hoe lang spierpijn na dry needling?

Na de behandeling kan de spier gevoelig, stijf of beurs aanvoelen en kunt u last krijgen van napijn. Dit neemt na één of twee dagen weer af en verdwijnt spontaan. Na een behandeling Dry Needling kunt u spierpijn krijgen. Dit begint vanaf twee uur na de behandeling en duurt maximaal twee dagen.

Hoe doe je dry needling?

Met de Dry Needling behandelmethode bereiken we met een speciale dunne naald de kleine ‘verhardingen/knoopjes’ die zijn ontstaan in uw spieren. Dit worden ook wel triggerpoints genoemd. De dunne naald zorgt ervoor dat de spier een reflex toont: de spier spant zich kort aan en ontspant zich daarna.

Welke spieren dry needling?

Bij de volgende vormen van pijn is dry needling zinvol: Stijve spieren en gewrichten. Klachten van de nek, schouder, arm, (tennis)elleboog, onderarm en pols. Klachten van de lage rug, heup, bil- en beenspieren.

Wat doet dry needling?

Wat is dry needling? Met behulp van een speciale techniek brengt de fysiotherapeut naalden in de spieren aan, die daardoor snel en langdurig ontspannen. Bij dry needling wordt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald gebruikt. De fysiotherapeut spuit dus geen vloeistof in de spier.

Hoe voel je je na dry needling?

Wat kunt u voelen na een behandeling Dry Needling Na de behandeling kan de spier flink gevoelig, stijf of beurs (blauwe plek) aanvoelen. De eerste uren is dit het hevigst, ook aanspannen van de net behandelde spieren is dan pijnlijk. Na de nachtrust voelt het al een stuk beter maar nog wel beurs.

Waarom spierpijn na dry needling?

De bundel van spiervezels waarin het triggerpoint zich bevindt, wordt samengetrokken en voelt als een harde streng in de spier. De spier raakt verkort en er stroomt minder bloed door. Wanneer u de spier in deze toestand gebruikt, kan dit leiden tot uitputting, pijn en verlies van coördinatie en kracht.

Hoe lang duurt een triggerpoint?

Een triggerpoint is een verkramping van een klein deel van de spier. Een spierkramp kan zich binnen enkele minuten weer ontspannen. Triggerpoints ontspannen zich om fysiologische redenen niet zo snel en kunnen lang blijven bestaan en voortdurend pijnklachten geven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven