Wat krijg je van het ziekenhuis na bevalling?

Wat krijg je van het ziekenhuis na bevalling?

Ben je vanwege een medische noodzaak in het ziekenhuis bevallen? Dan worden alle kosten vergoed door je basisverzekering. Ook als je in het ziekenhuis bevalt, kun je het kraampakket aanvragen bij je zorgverzekeraar. Bij een poliklinische bevalling moet je een eigen bijdrage betalen.

Wat stop je in de Bevallingstas?

Zet daarom op tijd je bevallingstas klaar….Voor mama

  • Portemonnee met pinpas, identiteitsbewijs en zorgpas.
  • Makkelijke kleding waarin je wilt bevallen.
  • Voedingsbeha, borstvoedingscompressen, kraamverband en ruim zwangerschapsondergoed.
  • Ochtendjas, pyjama, sloffen en dikke sokken.

Hoe lang blijf je in het ziekenhuis na een keizersnede?

Je blijft 48 uur in het ziekenhuis na een keizersnede. De kraamzorgorganisatie die je zelf geregeld hebt, wordt door jouzelf of je partner telefonisch op de hoogte gebracht van de geboorte van jullie kind. De verpleegkundige van de afdeling zal je zeggen wanneer het een goed moment is om de kraamzorg te bellen.

Waarom moet je in het ziekenhuis bevallen?

Redenen om in het ziekenhuis te bevallen Er zijn eventuele (medische) problemen. Je vindt het een veilig idee dat alle benodigde apparatuur aanwezig is. Je vindt het prettig om in een ziekenhuis te zijn. Je vindt het geen fijne gedachte dat je buren eventueel jouw gekreun zouden kunnen horen.

Heb je een kraampakket nodig?

Voor een thuisbevalling is een kraampakket noodzakelijk, maar ook als je van plan bent in het ziekenhuis te bevallen moet je een kraampakket in huis hebben. Het kan namelijk altijd zo zijn dat je onverwachts thuis bevalt.

Wat meenemen Vluchtkoffer?

In een vluchttas stop je de belangrijkste dingen die je nodig hebt als je in het ziekenhuis gaat bevallen. Denk aan spullen voor je persoonlijke verzorging, kleding, wat tijdschrijften en iets te eten en drinken.

Wat moet er in de koffer voor bevalling?

Voor het verblijf op de kraamafdeling voorziet het ziekenhuis luiers en verzorgingsproducten. U brengt wel eigen babykleertjes mee. Voorzie aangepaste babykleding en een veilig vervoermiddel om uw baby mee naar huis te nemen. Een draagbaar autostoeltje of de draagmand van een kinderwagen zijn ideaal.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven