Inhoudsopgave
Waarom stinkt mijn vaatdoek?
Vaatdoekjes gaan vaak vol bacteriën zitten en dit zorgt voor een onaangename geur. Wanneer u het op 60 of 90 graden wast, zullen de meeste bacteriën gedood zijn. Daarnaast is het aan te raden om het doekje altijd zo veel mogelijk uit te hangen. Bacteriën zoeken namelijk warme en vochtige plekken om zich te nestelen.
Kun je vaatdoekjes wassen?
Je wil nu misschien je vaatdoekjes absoluut niet meer bij je gewone was wassen. Echter is dit volgens Marcel Zwietering, hoogleraar levensmiddelenmicrobiologie aan Wageningen University & Research, helemaal geen probleem. Zet wel je wasmachine op minstens 60 graden om de bacteriën te doden.
Hoe was je vaatdoekjes?
– Was het vuile vaatdoekje op minimaal 60°C. – Gebruik ‘m alleen voor het afnemen van tafels en het aanrecht. – Gebruik het doekje niet voor hele vieze oppervlakten, maar gebruik hier een wegwerpdoekje of een keukenrol voor.
Wat zijn goede vaatdoeken?
Microvezel Bamboe schoonmaakdoeken zijn ideaal als vaatdoekje, hygiënisch schoon door de antibacteriële werking tijdens de hele levensduur van de doeken.
Waar laat je vieze vaatdoekjes?
Het Voedingscentrum raadt overigens het vaatdoekje in de magnetron om het schoon te maken af. De reden is dat ze het onfris vinden om een smerig doekje in een plek te doen waar je ook eten klaarmaakt. En ze hebben een goed punt!
Wat te doen aan stinkende handdoeken?
Stop de stinkende handdoeken in de wasmachine en voeg een klein kopje bakpoeder toe (ja je leest het goed) en een deciliter doorzichtige azijn. Gebruik geen wasverzachter en selecteer een wasprogramma op 60˚. Wanneer je niet tevreden bent met het resultaat dan kun je proberen om je handdoeken te weken.
Kun je viscose doekjes wassen?
Volgens Marcel Zwietering, hoogleraar levensmiddelenmicrobiologie aan de Wageningen Universiteit, kun je prima de doekjes bij je ondergoed, sokken, handdoeken en beddengoed gooien. Wassen op 60 of desnoods 90 graden is dan wel noodzaak, vertelt Zwietering aan de Volkskrant. Bacteriën gaan namelijk dood in de kookwas.
Kan een dweil in de wasmachine?
Dweil en schoonmaakdoekjes Je gebruikt ze om schoon te maken maar worden hier zelf vies van. Vergeet niet ook af en toe je dweil en schoonmaakdoekjes te wassen. Stop de dweil en doekjes in een waszakje of kussensloop en wassen maar.
Hoe Schoonmaakdoeken wassen?
Wassen op 60 of desnoods 95 graden werkt daarvoor prima: juist de bacteriën die het gevaarlijkste zijn, gaan dood in de kookwas. Die vieze doekjes mag je prima bij het ondergoed, de sokken, handdoeken en het beddengoed in de wasmachine stoppen.
Hoe vies is een vaatdoekje?
Wist je dat… Een vaatdoekje na 24 uur meer dan 4 miljard bacteriën kan bevatten. Meer dan de wc-bril van een openbaar toilet of een hondentong. Bacteriën in vaatdoekjes zich elke 15-30 minuten kunnen verdubbelen.
Waar laat je je vaatdoekje?
Voedingscentrum raadt vaatdoekje in magnetron af! En ze hebben een goed punt! Bovendien geven ze de volgende goede oplossingen: Verschoon vaatdoekjes gewoon elke dag. Was vaatdoekjes op minimaal 60°C in de (vaat)wasmachine.
Waar is een vaatdoek van gemaakt?
Een theedoek of keukenhanddoek (ook: afdroogdoek, droogdoek, schoteldoek of keukendoek) is een doek van katoen of linnen waarmee het afgewassen eet- en kookgerei (de vaat) wordt afgedroogd.