Welke problemen kan een moeder met een overvloedige melkproductie tegen komen?

Welke problemen kan een moeder met een overvloedige melkproductie tegen komen?

De moeder kan sterke toeschietreflexen hebben, stuwing na de eerste dagen, veel melkverlies tussen de voedingen door en meer kans op verstopte melkkanalen en borstontsteking, ook al in het kraambed. Zowel voor moeder en kind maken deze problemen de borstvoeding tot een minder plezierige ervaring.

Wat te doen tegen lekkende borsten na bevalling?

Heb je vaak last van lekkende borsten, neem dan contact op met een lactatiekundige. Zij kan beoordelen of er misschien sprake is van overproductie van moedermelk. De lactatiekundige kan je eventueel tips geven om de melkproductie te verminderen.

Kan je te veel moedermelk geven?

Vaak gaat een overproductie gepaard met een sterke melkstroom. De baby kan veel lucht binnenkrijgen, zich verslikken en kokhalzen tijdens de voeding. Ook kan er sprake zijn van een onbalans in de lactose-vetverhouding, waardoor de baby meer last kan krijgen van krampen en waterig groene ontlasting heeft.

Wat te doen bij te veel borstvoeding?

Adviezen bij te weinig voeding

  1. Zorg voor huid-op-huid contact.
  2. Leg je baby goed aan.
  3. Geef per voeding beide borsten.
  4. Leg je kind regelmatig extra aan.
  5. Neem zelf voldoende rust.
  6. Drink minstens 2 liter per 24 uur.
  7. Voed in een rustige omgeving.
  8. Eet gezond.

Hoe lang melk na bevalling?

De eerste dagen na de bevalling bestaat de volledige borstvoeding uit colostrum. Na 2 tot 4 dagen gaat dit geleidelijk over in ‘rijpe’ moedermelk. De hoeveelheid en samenstelling van de melk verandert en past zich aan de behoefte van je baby aan.

Hoe lang blijf je melk produceren na bevalling?

De productie van melk kan jaren doorgaan als het kind borstvoeding blijft krijgen. De totale productie neemt echter vaak af na zes a zeven maanden omdat dan meestal met de introductie van vast voedsel wordt gestart waardoor de baby minder moedermelk nodig heeft en dus ook minder (vaak) wil drinken.

Kan een baby teveel afgekolfde melk krijgen?

Na stuwing kun je (tijdelijk) meer melk aanmaken dan je baby drinkt. Als je veel melk aanmaakt kun je dit merken doordat: Je baby onrustig drinkt en zich vaak verslikt. Er regelmatig melk terug komt via de mond van je baby.

Hoeveel krijgt baby binnen met borstvoeding?

Zo heeft een baby tot 1 maand oud ongeveer 150 ml moedermelk per kilogram lichaamsgewicht nodig en een baby tot 2 maanden oud 140 ml melk per kilogram. Voor een kindje tot 3 maanden oud wordt er uitgegaan van 130 ml, tot 4 maanden van 120 ml en tot 5 maanden van 110 ml.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven