Wat houdt Epidemiologie in?

Wat houdt Epidemiologie in?

De epidemiologie is de wetenschappelijke studie van het vóórkomen en de verspreiding van ziekten binnen en tussen populaties. Vaak wordt epidemiologie gezien als de methodeleer van onderzoek naar gezondheid en ziekte in populaties.

Hoe word je epidemioloog?

Voor de functie van Epidemioloog is de WO masteropleiding Epidemiologie aan te raden. De Epidemioloog wordt dan opgeleid tot Epidemioloog A. Door daarna te gaan promoveren kan de Epidemioloog opgeleid worden tot Epidemioloog B.

Waarom epidemiologie?

Epidemiologen denken namelijk in oorzaak-gevolgrelaties, en proberen verbanden te vinden tussen oorzaken (determinanten) en het optreden van ziekte, tussen patiëntkenmerken en het beloop van ziekten, tussen interventies en de kans op genezing.

Wat is het verschil tussen incidentie en prevalentie?

Prevalentie kijkt naar bestaande gevallen, terwijl incidentie naar nieuwe gevallen kijkt. In een populatie van 10.000 mensen, is van 500 bekend dat ze getroffen zijn door een bepaalde ziekte. Dus wat is de prevalentie van deze ziekte in deze populatie?

Wat heeft een epidemioloog gestudeerd?

Toelating tot de opleiding staat open voor degenen die een door de VvE goedgekeurde vooropleiding hebben genoten, met voldoende inhoud ten aanzien van gezondheid en ziekten, te weten: geneeskunde, biomedische wetenschappen, biofarmaceutische wetenschappen en andere geselecteerde opleidingen (zie website VvE: www. …

Is een epidemioloog een arts?

Een epidemioloog is een wetenschapper die als bioloog, medicus of diergeneeskundige gespecialiseerd is in statistisch onderzoek naar het voorkomen – de beïnvloedende factoren en de verspreiding van besmettelijke en niet-besmettelijke ziekten binnen een groep of een gebied – alsook in de preventie en de bestrijding van …

Hoe vaak komt ALS voor wereldwijd?

De ziekte begint meestal op volwassen leeftijd (gemiddeld 40 tot 60 jaar). De jaarlijkse incidentie (het aantal nieuwe gevallen per jaar) is ongeveer tussen de 2,6 en 5 per 100.000 mensen, en de prevalentie (het aantal patiënten op een bepaald ogenblik) ligt tussen de 4 en 6 per 100.000 mensen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven