Waarom JeugdzorgPlus?

Waarom JeugdzorgPlus?

JeugdzorgPlus is voor jongeren met ernstige (gedrags)problemen. Zij hebben bescherming nodig tegen zichzelf of tegen anderen. Het gaat bijvoorbeeld om agressieve jongeren of om meisjes die problemen hebben met loverboys. JeugdzorgPlus is niet bedoeld als straf.

Wat is een jeugdinstelling?

Wat houdt wonen in een jeugdinstelling in? Uw kind woont – vrijwillig of gedwongen – in een jeugdinstelling: in een open of besloten groep. Open groep: uw kind is vrij om het terrein van de instelling te verlaten. Bijvoorbeeld om naar school te gaan.

Wat is de doelstelling van jeugdzorg in Nederland?

Kinderen moeten veilig en gezond kunnen opgroeien. Het doel is altijd om kwetsbare kinderen en jongeren met opvoed- en opgroeiproblemen zoveel mogelijk volwaardig te laten participeren in de maatschappij. Jeugd- en opvoedhulp wordt ingekocht door gemeenten.

Wat doet de jeugdreclassering?

Jeugdreclassering is een vorm van jeugdzorg waarbij de jongere wordt geholpen, begeleid en gecontroleerd. Het doel van jeugdreclassering is om in samenwerking met ouder(s) of netwerk, het gedrag van de jongere te veranderen en recidive te voorkomen.

Wat is een gesloten woongroep?

Een gesloten groep is anders dan een open groep. De groep is beveiligd met hekken en camera’s, zodat je niet wegloopt voor je problemen. De bescherming en veiligheid van de groep helpt je om echt iets te veranderen.

Wat is een gesloten psychiatrische instelling?

Dit is een gesloten afdeling waar mensen opgenomen worden met allerlei psychiatrische problematieken, die zich in een acute crisis bevinden en beveiliging nodig hebben. De kerndoelstelling van de kortdurende intensieve psychiatrische behandeling is het stabiliseren van het toestandsbeeld dat noodzaakt tot geslotenheid.

Hoe wordt de Jeugdwet gefinancierd?

Hoe wordt deze zorgaanbieder betaald? Dat kan op twee manieren. Via Zorg in Natura ( ZIN ) of via het Persoonsgebonden budget ( pgb ). U hoeft zelf geen eigen bijdrage te betalen voor ondersteuning via de Jeugdwet.

Waar gaat de Jeugdwet over?

De Jeugdwet bepaalt dat de gemeente verantwoordelijk is voor jeugdhulp en voor de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdreclassering. Centraal staat niet de vraag waar de jeugdige en zijn ouders recht op hebben, maar welke ondersteuning écht nodig is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven