Wat is een DNR beleid?

Wat is een DNR beleid?

Een DNR-code in het medisch dossier geeft aan welke behandelingen een patiënt wel of niet (nog) zal ondergaan. DNR is kort voor ‘do no resuscitate’/’do not reanimate’ (‘niet reanimeren’), maar doelt ook op beslissingen rond beperking van behandelingen, zoals bijvoorbeeld over nierdialyse of sondevoeding.

Waarom zou je niet gereanimeerd willen worden?

Sommige mensen willen echter niet gereanimeerd worden. Bijvoorbeeld omdat ze ernstig ziek zijn. Voordat je een besluit hierover neemt, is het belangrijk te weten dat mensen die een hartstilstand overleven, er over het algemeen goed uit komen.

Hoe lang is een niet reanimeren verklaring geldig?

De wet schrijft dat elke wilsverklaring in schrift opgesteld en te herleiden tot de patiënt geldig is. Alle penningen die op de markt zijn en aan dit criterium voldoen zijn dus in principe rechtsgeldig. Net als geschreven briefjes en een tatoeage.

Kan een arts besluiten niet te reanimeren?

Er kan besloten worden om iemand niet te reanimeren bij een ademhalings- of hartstilstand. Dat kan uw eigen uitdrukkelijke wens zijn, of het is een besluit van de arts.

Wat te doen bij niet-reanimeren penning?

Hoe om te gaan met niet-reanimeren penning? Een hulpverlener hoeft geen reanimatie te starten als er een penning aanwezig is. De hulpverlener mag echter niet opzoek gaan naar zo’n penning, dit betekend tijdverlies. Personen die namelijk wel gereanimeerd willen worden, worden hierdoor tekort gedaan.

Wat betekent verklaring niet-reanimeren?

Een niet-reanimerenpenning is een wilsverklaring waarin staat dat je niet wilt worden gereanimeerd. Je draagt de penning bijvoorbeeld om je nek. Zo kunnen hulpverleners meteen zien dat je ze jou niet moeten helpen als je bijvoorbeeld een hartstilstand hebt.

Hoe lang is een wilsverklaring geldig?

Hoe lang is een wilsverklaring geldig? Er geldt geen termijn waarbinnen je een wilsverklaring moet vernieuwen. Wel is het belangrijk dat je wilsverklaring duidelijk van jou is en bij je past.

Wie beslist over wel of niet reanimeren?

Heeft u geen wilsverklaring geschreven en geen vertegenwoordiger aangewezen? Dan vraagt de arts eerst aan de echtgenoot of partner om een beslissing te nemen. En anders aan een ouder, kind, broer of zus. Als niemand vertegenwoordiger wil of kan zijn, beslist de arts zelf.

Welke rol speel je als verpleegkundige bij het besluit tot niet reanimeren?

Als je als verpleegkundige een gesprek over reanimatie start: bespreek met de patiënt de mogelijkheid en wenselijkheid van reanimatie op basis van de evidence uit deze richtlijn. Geef vervolgens aan de arts door of de patiënt wel of niet gereanimeerd wil worden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven