Wat betekent in de handen spugen?

Wat betekent in de handen spugen?

overdragen, in handen geven: iem. de leiding der zaak, van het kantoor overgeven; — aan iemands zorg toevertrouwen : een advokaat een geschil overgeven; &mdash…

Wat betekent handen en voeten krijgen?

Handen en voeten aan iets geven – (Dui.), iets tot stand brengen; er vaste vorm aan geven; (een plan) uitwerken, uitvoeren. Een rapport met handen en voeten is ‘een rapport met alles erop en eraan’; informele uitdrukking, meermaals gehoord in de jaren negentig.

Wat betekent van de hand in de tand?

D.w.z. elken dag verteren wat men verdient; het krap, niet breed hebben. In de 16de eeuw bij Campen, 83: tis mithem van den handen inden tanden; Goedthals, 119: vander handt inden tant varen, le souffreteux mange son bled en herbe; Idinau, 269:Het gaet daer al, van handt in den tandt.

Wat betekent iemand bij de hand nemen?

Om te zeggen dat men bij iemand steun of hulp zoekt om iets gedaan te krijgen, wordt in de standaardtaal in het hele taalgebied iemand in de arm nemen gebruikt. Deze uitdrukking is gebruikelijker in Nederland dan in België.

Wat betekent ter hand nemen?

ter hand nemen (ww): beginnen, ondernemen, opvatten.

Wat betekent het ligt voor de hand?

voor de hand liggend (bn): gemakkelijk, overduidelijk, zonneklaar.

Wat betekent gaan hand in hand?

Spreekwoord: Het heft in eigen handen nemen. Betekenis: Zelf de beslissingen nemen.

Wat betekent slikken of stikken?

Het is slikken of stikken. beweging met je keel waardoor het eten in je maag komt vb: je moet eerst kauwen en dan slikken innemen vb: zij slikte de pil het zonder protest aanvaarden vb: ze slikt bi…

Wat betekent zijn tanden laten zien?

Spreekwoorden ‘zijn-tanden-laten-zien’ toen hij zijn zin niet kreeg, liet hij zijn tanden zien: hij verdedigde zich fel en begon zelfs met ruzie te dreigen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven