Inhoudsopgave
Wat doet Artsen zonder Grenzen in Belgie?
Onze teams zetten alles op alles om slachtoffers van oorlogen, van rampen, en van epidemieën te kunnen verzorgen. Nog steeds zijn we verontwaardigd wanneer mensen niet de medische hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben, en nog steeds vinden we het belangrijk dat we die verontwaardiging publiek kunnen maken.
Wat doet het Artsen zonder Grenzen?
Het mandaat van Artsen Zonder Grenzen is het ingrijpen in crisissituaties – conflicten, volksverhuizingen, voedselcrisissen, epidemieën, natuurrampen, enz. – om bevolkingen in nood te helpen.
Waar zit Artsen zonder Grenzen?
Artsen zonder Grenzen Nederland Samen geven we onze medische hulp over de hele wereld. De operationele (de hulpprojecten) en financiële verantwoording hiervan valt onder Artsen zonder Grenzen Nederland. Verschillende afdelingen in ons hoofdkantoor in Amsterdam zorgen voor coördinatie en ondersteuning van onze hulp.
Hoe kan je Artsen zonder Grenzen helpen?
Wij hebben jullie steun nodig zodat we medische hulp kunnen bieden aan mensen in nood, aan slachtoffers van conflicten en natuurrampen in meer dan 70 landen. 99% van onze fondsen komt van particuliere schenkers zoals jij. Ontdek hier 2 mogelijkheden: een eenmalige gift of een maandelijkse gift.
Waarom Artsen zonder Grenzen?
Artsen Zonder Grenzen werd in 1971 opgericht door een kleine groep artsen en journalisten die vonden dat alle mensen toegang tot medische zorg moesten hebben.
Wat is het centrale principe van het Handvest van Artsen zonder Grenzen?
Het centrale principe van het Handvest is dat mensen recht hebben op humanitaire hulp. Daaraan ontleent Artsen Zonder Grenzen haar opdracht om medische zorg te bieden.
Hoeveel donateurs heeft Artsen zonder Grenzen?
Onze teams: 787 uitgezonden medewerkers die zij aan zij hebben gewerkt met 9.355 medewerkers uit de landen zelf, met ondersteuning van 324 collega’s op ons hoofdkantoor in Amsterdam (alles uitgedrukt in fte). 80% van onze uitgaven is direct naar noodhulp gegaan. 442.675 donateurs in Nederland hebben ons werk gesteund.
Waarom artsen zonder grenzen?
Wat verdien je bij Artsen zonder Grenzen?
Momenteel bedraagt de netto vergoeding bij eerste uitzending ruim € 1.653.40 per maand (2020). Deze vergoeding bij korte uitzending geldt voor alle functies.
Heeft Artsen zonder Grenzen een ANBI status?
We verlenen medische en humanitaire zorg aan mensen in crisissituaties, daarom wordt Artsen zonder Grenzen door de Nederlandse Staat aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Wie betaalt Artsen zonder Grenzen?
Het leeuwendeel van het geld voor onze hulp komt van donaties vanuit het publiek. In Nederland zijn dat honderdduizenden mensen die ons steunen en wereldwijd bij elkaar miljoenen mensen. Sinds 1993 ontvangen wij jaarlijks een belangrijke bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.
Hoeveel verdien je bij Artsen zonder Grenzen?