Hoe zie je het verschil tussen zomer en winterbanden?

Hoe zie je het verschil tussen zomer en winterbanden?

In tegenstelling tot zomerbanden, die snel hard worden bij koude temperaturen, presteren winterbanden het beste bij temperaturen van minder dan +7 °C. Winterbanden hebben duizenden kleine groeven (bekend als lamellen) in hun profielblokken, om water te verspreiden en aquaplaning te voorkomen.

Hoe herken ik een zomerband?

Het profiel van een zomerband bevat minder zogenaamde lamellen (de hoeveelheid gleufjes en uitstekend rubber) dan een winter- of 4 seizoenenband. Vuil en water worden daardoor minder goed door de kanalen onder de band weggeleid en de band “grijpt” ook minder goed in sneeuw en ijs.

Hoe herken je een all season band?

All season banden zijn niet alleen aan hun profiel te herkennen maar ook aan de symbolen op de band zelf. Een All season band moet een A/S codering hebben. A/S staat voor All Season. Vaak zetten fabrikanten er zelf nog wat symbolen bij om duidelijk te maken dat het een all season band betreft.

Wat is het verschil met winterbanden?

Winterbanden hebben een ander profiel (de groefjes in de band) dan zomerbanden. Ook dat geeft meer grip op gladde wegen. Een winterband is dus niet alleen met sneeuw en ijs veiliger dan gewone zomerbanden. Ook als het koud is remt de winterband beter.

Wat zijn de beste regenbanden?

De beste overall prestaties op nat zijn er van de Micheling Primacy 4 en de Kumho Ecsta HS51. De Michelin is vooral heel sterk op het natte handlingparcours, bij de Kumho gaat juist het remmen op nat heel goed. De andere banden die goed scoren op nat zijn de Bridgestone, Maxxis, Pirelli en Hankook.

Wat kost een all season band?

Hoewel de aanschafprijs dus over het algemeen minder is, hoeft er niet voor een bandenopslag betaalt te worden. Dit kost al gauw 54 euro voor 4 banden en 64 euro voor banden en velgen (KwikFit).

Hoeveel profiel heeft een all season band?

Zowel voor winterbanden, zomerbanden als voor all-season banden geldt een wettelijk minimum van 1,6 mm profiel. Maar is het wel veilig om met 1,6 mm rond te rijden? Hebben je banden minder dan 1,6 mm profiel, dan komt de auto niet door de APK heen.

Wat is beter zomerbanden of all season?

All season-banden bieden ’s winters meer grip dan zomerbanden en zomers betere tractie dan winterbanden. En bij zware winterse omstandigheden moeten all season-banden het afleggen tegen winterbanden. Voor wie veel kilometers rijdt, bieden zomer- en winterbanden in het juiste seizoen dus het beste weggedrag.

Wat is de stilste band?

Van de geteste exemplaren in de meest nabije bandenmaat is de stilste de Yokohama BluEarth AE01. Dat gaat niet zonder concessies, want de Yokohama haalt een eindscore van drie van de haalbare vijf sterren. De band is afgewaardeerd wegens lichte tekortkomingen op nat wegdek en slijtvastheid.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven