Hoe krijg je pseudokroep?

Hoe krijg je pseudokroep?

Hoe krijg je het? Pseudokroep wordt – bij kinderen die er gevoelig voor zijn – veroorzaakt door virussen die ook gewone luchtweginfecties veroorzaken. Deze virussen zijn afkomstig uit de neus en keel van mensen met een luchtweginfectie en verspreiden zich via hoesten en niezen.

Hoe lang duurt een pseudokroep aanval?

Meestal is uw kind na twee tot drie dagen weer helemaal de oude, maar aanvallen kunnen soms wel twee weken lang terugkomen. Meestal is pseudokroep een onschuldige aandoening. Bij de meeste kinderen wordt het hoesten snel minder. De volgende dag zijn er bijna geen klachten meer.

Is kroep hetzelfde als pseudokroep?

Kroep is een heel oude benaming van difterie aan het strottenhoofd. Als we tegenwoordig spreken van kroep bij kinderen dan wordt meestal pseudokroep of valse kroep bedoeld.

Welk virus veroorzaakt pseudokroep?

Vele virussen kunnen dit ziektebeeld veroorzaken, maar de virussen uit de para-influenzagroep komen het meest voor.

Wat kun je doen tegen pseudokroep?

Wat kunt u zelf doen bij pseudokroep?

  1. Blijf rustig.
  2. Probeer uw kind af te leiden, bijvoorbeeld met een knuffelbeest, een boek of een speeltje.
  3. Soms helpt warme, vochtige lucht om minder te hoesten.
  4. Stoom nooit bij een speciale keukenkraan met kokend water (cooker).
  5. Gebruik geen menthol bij het stomen.

Is pseudokroep besmettelijk voor volwassenen?

Pseudokroep is besmettelijk, maar niet zo besmettelijk als de vergelijkbare aandoening “echte” kroep. Pseudokroep wordt verspreid door inademing van vochtdruppeltjes in de lucht die virussen bevatten. Ook als je voorwerpen aanraakt die zulke vochtdruppeltjes bevatten, kun je besmet raken.

Wat zijn de symptomen van valse kroep?

Symptomen pseudokroep

  • Een harde blafhoest, ook wel zeehondenhoest genoemd.
  • Een gierend geluid bij het inademen, ook wel stridor genoemd.
  • Heesheid.
  • Verhoging tot 38 graden (geen koorts)
  • Benauwdheid.
  • Soms intrekkingen rondom de hals, boven het borstbeen of tussen de ribben.

Waarom pseudokroep s nachts?

Meestal treedt pseudokroep ’s avonds of ’s nachts op. Uw kind ligt dan vaak eerst nog gewoon te slapen en plotseling wordt het wakker met een sterk hoorbare ademhaling. Door angst en huilen worden de klachten vaak erger. Een eerste aanval van pseudokroep is voor ouders vaak beangstigend om mee te maken.

Wat is kroep in kinders?

Bij pseudokroep is de keel ontstoken door een virus. Pseudokroep komt vooral voor bij kinderen van zes maanden tot vijf jaar. Bij een aanval van pseudokroep wordt uw kind ’s avonds of ’s nachts huilend wakker. Blijf rustig en leid uw kind af met speelgoed of een boekje.

Wat is een valse kroep aanval?

Valse kroep of pseudokroep is een virusinfectie ter hoogte van de stembanden. Door de ontsteking zwelt het slijmvlies van het strottenhoofd. Hierdoor krijgt uw kind een sterk piepende ademhaling, vooral inademen gaat moeilijk. Pseudokroep treedt vooral op bij jonge kinderen, van zes maanden tot zes jaar.

Is pseudokroep een virus?

Bij pseudokroep is de keel ontstoken door een virus. Pseudokroep komt vooral voor bij kinderen van zes maanden tot vijf jaar. Bij een aanval van pseudokroep wordt uw kind ’s avonds of ’s nachts huilend wakker.

Wat te doen bij Blafhoest?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven