Hoeveel scheldwoorden zijn er in het Nederlands?

Hoeveel scheldwoorden zijn er in het Nederlands?

Pagina’s in categorie “Scheldwoord in het Nederlands” Deze categorie bevat de volgende 200 pagina’s, van de 327 in totaal.

Welke scheldwoorden zijn er?

Opvallend: in Nederland schelden en vloeken we relatief vaak met ziektes….Scheldwoorden voor vrouwen

  • Hoer / Bitch / Slet.
  • Trut / Doos.
  • Kutwijf.
  • Idioot / Mongool.
  • Sukkel.

Wat is het meest gebruikte scheldwoord?

Het meest gebruikte vloekwoord op Nederlandstalige sociale media, blogs en fora is ‘kut’. Deze niet heel chique benaming voor het vrouwelijk geslachtsdeel werd van januari 2016 tot nu ruim 544.000 keer genoemd, zocht BuzzCapture uit voor RTL Nieuws. Sowieso komen vrouwen er slecht vanaf in online scheldkanonnades.

Wat zijn alle vloekwoorden?

Typen. Nederlandse aan het domein van de godsdienst ontleende vloeken kunnen afgeleid zijn van: Namen: God: god, mijn god, heremijngod, godmiljaar, godallemachtig, met de bastaardvloeken gods, gads, gatsie, gets, getsie, gossiemijne.

Wat is het ergste Nederlandse scheldwoord?

Kanker is het ergste scheldwoord dat er is. NOS Jeugdjournaal.

Is een scheldwoord?

Een scheldwoord of scheldnaam (ook: schimpnaam) is een woord dat bedoeld is om iemand te beledigen of te krenken. Het valt onder de zogenaamde schuttingtaal, oftewel onbehoorlijk taalgebruik.

Welk land vloekt het meest?

Opvallend is dat Nederland het enige land is waar zoveel ziektes worden gebruikt. Mediterrane landen schelden vooral met God, met de heilige maagd Maria, of met moeders in het algemeen.

Welke volken schelden met ziektes?

Overzicht

Verwensing Ziekte
Tyfusjoch, -kind etcetera Buiktyfus
Klerejoch, -kind etcetera Cholera
Druipkind, -hond etcetera Gonorroe
Krijg de kanker/kinker/kenker/konker, (vinken)tering, tyfus, pokke, pest, klere/kolere of pleuris Kanker, tuberculose, buiktyfus, Pokken, Pest, cholera, pleuritis

Waar wordt het meest gescholden?

Van 200.000 tweets weten we door de geotag waar ze vandaan kwamen. Daaruit blijkt dat er vanuit Brabantse steden relatief het meest wordt gescholden.

Welke landen schelden het meest?

Mediterrane landen schelden vooral met God, met de heilige maagd Maria, of met moeders in het algemeen. In buurlanden België en Duitsland gebruiken ze graag geslachtsdelen en uitwerpselen om elkaar verrot te schelden, zoals bijvoorbeeld ‘kloten’ of ‘arschloch’. In Denemarken zijn ze dan weer supernetjes.

Wat zijn verbasterde vloeken?

Bastaardvloek waarvan het eerste element een verbastering is van God, gevolgd door een verkleiningssuffix. Het element derrie kan een klanksubstitutie zijn van verdomme (via verderrie) of een verbastering van God verdore u ‘moge God je gek maken’.

Wat betekent het scheldwoord?

https://www.youtube.com/watch?v=DayT8iWmVkI

Wat is het meest voorkomende scheldwoord?

Is kut vloeken?

Kut is een pejoratieve term voor de vulva. Veelal wordt het woord echter ingezet als krachtterm zonder een direct verband met genitaliën.

Wat is het meest gebruikte scheldwoord in Nederland?

In Nederland wordt veel gescholden met ‘kanker’. Volgens de Bond tegen Vloeken is het zelfs het meestgebruikte scheldwoord in ons land. “Jongeren begrijpen dat het pijn doet, maar het is zo’n lekker woord.”

Wat zijn vloek woorden?

Een vloek is een krachtterm die ontleend is aan het domein van de godsdienst, zoals in het Nederlands godverdomme of jezus. In ruimere zin kan vloek ook slaan op ieder soort krachtterm.

Wat is de definitie van vloeken?

uitroepen van vloekwoorden, beledigende taal gebruiken Hij vloekte binnensmonds. Als hij even later in een file vast komt te staan, vloekt en tiert hij op het verkeer.

Wat is een Flapkut?

1) (1948) (Barg;, zwarthandel) zie citaat. Klapkut, (z.h.) zwarthandelaarster, die bij politioneel verhoor andere zwarthandelaren aanbregt om haar proces-verbaal niet te laten doorgaan.

Waarom ik tegen schelden met kanker ben?

Schelden met kanker Dat wij als enige land ter wereld met ziektes schelden is te verklaren uit onze Calvinistische achtergrond, zegt Van Oostendorp. “Wij vonden de ziekte kanker een straf, je eigen schuld. Dus daarom konden we ermee schelden, het was je eigen schuld.”

Wat is schutting taal?

schuttingtaal zelfst. naamw. (de) Verbuigingen: schuttingtaaltje onbehoorlijk taalgebruik zoals men die wel op schuttingen of muren gekalkt ziet Voorbeeld: `Dat boek staat vol met schuttingtaal en is dus niet geschikt voor jonge kinderen.

Welk volk scheld met ziektes?

Volgens Neerlandicus Marc van Oostendorp staan Nederlanders al sinds de 17de eeuw wereldwijd bekend om hun grofheid; we werden botmuilen genoemd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven