Wat kun je doen tegen Waterwratten?

Wat kun je doen tegen Waterwratten?

Behandeling van waterwratjes is niet nodig. Ook als ze ontsteken, genezen ze bijna altijd vanzelf. Soms helpen bepaalde crèmes tegen de jeuk, zoals koelzalf of mentholgel. Deze kunt u zonder recept bij de apotheek kopen.

Kun je vaker Waterwratten krijgen?

In de meerderheid van de gevallen worden waterwratten dan ook alleen maar gezien bij peuters, kleuters en jonge kinderen. Normaliter verdwijnen de waterwratten weer spontaan uit je huid. De virus verdwijnt echter niet uit je lichaam. Hierdoor kan er op volwassen leeftijd opnieuw waterwratten aan de huid verschijnen.

Wat betekent Waterwratten?

Een waterwrat is een besmettelijke maar tegelijkertijd goedaardige infectieziekte van de huid. De afwijkingen worden ook wel “bolhoedwratjes”, of “luchtpukkels” genoemd. De latijnse naam is “molluscum contagiosum”.

Hoe vaak kun je Waterwratten krijgen?

Drs Leenarts over waterwratjes Bijna ieder kind krijgt ze een keer. Vooral tijdens de zwemlesperiode, waarin kinderen schouder aan schouder zitten op de zwembadrand. De wratjes worden door huid-op-huidcontact overgedragen. Waterwratjes behandelen is niet nodig, ze verdwijnen vanzelf weer.

Wat te doen bij wratten kind?

Wratten hoeven alleen behandeld te worden als uw kind er veel last van heeft. Voetwratten bijvoorbeeld kunnen pijn geven bij staan of lopen. U kunt de wratten zelf insmeren met salicylzuurzalf of laten bevriezen bij de huisarts. De behandeling van een wrat geeft vaak meer klachten dan de wrat zelf.

Wat te doen tegen Waterwratjes volwassenen?

Bij volwassenen kan een mollusca goed worden verdoofd met een verdovingsprik en er uit worden gelepeld. De nabehandeling bestaat uit wassen met betadine jodium zeep gedurende 2 dagen om infectie te voorkomen. Het wegkrabben van een waterwrat kan een littekentje achter laten, maar meestal geneest het mooi.

Hoe lang zijn Waterwratjes besmettelijk?

Toch kan uw kind gewoon naar het zwembad of naar school. De wratjes zijn namelijk alleen besmettelijk via huidcontact, en dan nog alleen als de wratten open zijn. Op open wratjes kunt u het beste een pleister doen.

Kun je opnieuw wratten krijgen?

We weten niet goed hoe wratten zijn te voorkomen. Als u éénmaal één wrat heeft, kunt u er nog meer krijgen. Als u wratten heeft, kunt u er het beste van afblijven. Als u aan wratten peutert of bijt kan dat zorgen voor verdere verspreiding.

Wat is een Molluscum?

Molluscum contagiosum is een besmettelijke huidinfectie veroorzaakt door een virus, en wordt ook wel parelwratjes, waterwratjes of mosselwratjes genoemd. Het is een onschuldige infectie die meestal vanzelf geneest.

Hoe werkt Veregen?

Hoe gebruikt u Veregen zalf?

  • Breng een kleine hoeveelheid Veregen zalf zachtjes deppend met de vingers op iedere wrat aan en zorg ervoor dat de wratten volledig bedekt zijn en er een dun laagje zalf achterblijft.
  • Breng de zalf niet inwendig (in de anus, urinebuis of vagina) aan.

Hoe lang zijn waterwratjes besmettelijk?

Wat te doen bij wratten onder voet?

Wratten hoeven alleen behandeld te worden als u er veel last van heeft. Voetwratten bijvoorbeeld kunnen pijn doen bij staan of lopen. Wratten kunt u zelf insmeren met salicylzuurzalf of laten bevriezen bij de huisarts. De behandeling van een wrat geeft vaak meer klachten dan de wrat zelf.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven