Inhoudsopgave
Waarom zwemt mijn vis op de bodem?
In geval van een zwemblaasprobleem kan er teveel, of juist te weinig gas in de zwemblaas aanwezig zijn. In het eerste geval zal de vis voornamelijk boven in het water zwemmen, vaak scheef of op de kop. In geval van een onderdruk zullen de vissen juist op de bodem liggen en kunnen ze niet goed meer stijgen.
Wat als je goudvis op de bodem ligt?
Uw goudvis ligt vaak op de bodem van het aquarium? Dat is een teken dat het niet helemaal goed gaat met uw goudvis. Dit kan komen door zuurstofgebrek. De vis spaart zijn krachten door zuurstoftekort, maar het kan ook komen door buikwaterzucht of door een andere bacteriële besmetting.
Welke bodem Sluierstaart?
Bodembedekking: zand is het fijnste voor je Sluierstaarten, omdat ze daar lekker in kunnen woelen. Zand is wel minder onderhoudsvriendelijk dan grint, omdat zand verstuift en mengt in het water wanneer vissen er in woelen. Grint werkt ook goed als bodembedekking, maar kies dan heel fijn, afgerond grint.
Waarom beweegt mijn vis niet?
Temperatuursveranderingen door een kapot verwarmingssysteem of door te veel zonlicht. Te veel stikstof door een slecht werkend filter. Daling van het zuurstof gehalte (bijvoorbeeld door te weinig planten, geen stromend water). Slechte waterkwaliteit doordat je bijvoorbeeld te lang het water niet hebt ververst.
Wat moet je doen als je vis op zijn zij ligt?
Als je goudvis op zijn zij of ondersteboven zwemt, dan heeft hij mogelijk een probleem met zijn zwemblaas. Constipatie, vergrootte organen of infectie kunnen ervoor zorgen dat de zwemblaas niet meer goed functioneert.
Hoe kom ik van mijn vis af?
Voor de opvang van vissen bestaan geen opvangcentra zoals voor de honden, katten en knaagdieren om er maar enkele te noemen. Toch is daar wel behoefte aan. De Vissenbescherming wordt geregeld benaderd door mensen die van hun eigen vissen af moeten of van de vissen van iemand anders die er niet meer voor kan zorgen.
Hoe slaapt een goudvis?
Reacties. Goudvissen kennen wel een soort slaap, mar kunnen b.v. hun ogen niet dicht doen of zo. Ze zoeken als ze ‘ slapen’ een rustig, veilig en vaak beschermd plekje op en ‘ hangen’ maar een beetje in het water, vaak iets schuin omhoog. Ook hun ademhaling wordt nu minder en ze bewegen niet meer.
Welke bodem voor goudvissen?
Goudvissen woelen graag in de bodem. Met een te fijne bodembedekking wordt het water hierdoor troebel. Kies liever voor grind met een diameter van 2 tot 20 mm. Let op dat het grind geen scherpe kantjes heeft, zodat de vissen zich er niet aan kwetsen.
Wat kan er bij een Sluierstaart?
Je kunt een goudvis prima samen met een sluierstaart houden. Het is echter wel belangrijk om dan zinkend voer te voeren, en beide vissen apart te voeren. Goudvissen zijn namelijk een stuk sneller en kunnen het voer al opeten voordat je sluierstaart er bij kan.
Welke ziekte heeft mijn vis?
De meest veelvoorkomende visziektes
- #1. Ankerwormen. Ankerwormen zijn eigenlijk geen wormen, maar kleine schaaldiertjes.
- #2. Zuigwormen. Zuigwormen zijn klein, vaak slechts 1 millimeter lang.
- #3. Buikwaterzucht.
- #4. Witte stip.
- #5. Schimmel.
- #6. Gatenziekte.
- #7. Karperluis.
Waarom bewegen vissen met hun mond?
Waarom doen ze dat? Dat is om adem te halen. Hij zuigt water in z’n mond en dan gaat dat langs de kieuwen om ’t zuurstof eruit te halen. Maar niet alle vissen kunnen water zo opzuigen.
Hoe krijgt een vis Buikwaterzucht?
Buikwaterzucht bij koi, goudvissen of andere vijvervissen is te herkennen aan de opgeblazen buik. Daarnaast gaan de schubben van de vis uitstaan, krijgt de vis evenwichtsproblemen en kunnen de ogen uit gaan puilen. De ziekte wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie, een tumor of nierfalen.