Welk BTW-nummer op factuur vermelden?

Welk BTW-nummer op factuur vermelden?

Je bent verplicht om je btw-identificatienummer te zetten op facturen die je stuurt aan andere ondernemers, maar ook rechtspersonen die geen ondernemer zijn, zoals verenigingen en stichtingen. Dit nummer verschilt van het ob-nummer (omzetbelastingnummer). Consumenten hoef je doorgaans geen factuur te sturen.

Wat vermelden op factuur buiten EU?

Hanteer een btw-tarief van 0% op uw factuur. Uw afnemer betaalt dus de verkoopprijs exclusief btw. Vermeld duidelijk “btw verlegd” op de factuur. Vermeld ook het EU btw-nummer van de afnemer waar u de BTW naar verlegt.

Wat moet er op een btw bon staan?

Je heb dan geen officiële factuur nodig om voor de btw-aftrek in aanmerking te komen. De kassabon moet dan wel aan de eisen van een vereenvoudigde factuur voldoen. Op het bonnetje moet staan wat je heb gekocht, bij welke leverancier, de datum en het te betalen btw-bedrag met btw-tarieven.

Wat zijn mijn factuurgegevens?

Op facturen moeten de volgende gegevens vermeld worden: datum en nummer. naam, adres en btw-identificatienummer van de leverancier of van de afnemer. omschrijving van het geleverde goed of van de verrichte dienst.

Welke gegevens op factuur vermelden?

Op elke factuur die u krijgt moeten de volgende gegevens staan:

  • de naam en het adres van de leverancier.
  • het btw-identificatienummer van de leverancier.
  • uw naam en adres.
  • het factuurnummer.
  • de factuurdatum.
  • datum waarop de goederen of diensten zijn geleverd.
  • de hoeveelheid en soort geleverde goederen.

Hoe krijg ik een btw-identificatienummer?

Nummers Belastingdienst voor particulieren Een btw-id krijg je na inschrijving van een onderneming schriftelijk via de Belastingdienst als je onderneming voldoet de eisen van het ondernemerschap. Als je géén onderneming hebt, kun je géén btw-id aanvragen.

Wat moet er op een internationale factuur?

Houdt u naast de normale eisen waar uw factuur aan moet voldoen, rekening met het volgende: Op uw facturen aan klanten die btw-aangifte doen in andere EU-landen moeten de btw-identificatienummers van u en uw klant staan. Vraag het btw-identificatienummer aan uw klant en controleer het altijd.

Wat moet er op een factuur naar Belgie staan?

Op elke factuur aan een klant uit België moet ten minste de volgende vermeldingen opgenomen worden: Het woord ‘factuur’; Datum en volgnummer van factuur; De identiteit van jouw onderneming: naam, adres van maatschappelijke zetel, het btw-nummer en het nummer van jouw bankrekening.

Wat moet er op een inkoopfactuur staan?

Welke gegevens zijn nodig om een factuur op te stellen?

Wat je zeker moet vermelden in je factuur zijn: Je btw-identificatienummer en het btw-bedrag. Je KVK-nummer. De factuurdatum en het factuurnummer (de factuurnummering van je facturen moet doorlopend zijn).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven