Hoe maak ik houten jaloezieen smaller?

Hoe maak ik houten jaloezieën smaller?

Houten jaloezieën in de breedte inkorten

  1. Kijk op de verpakking of de lengte van de jaloezieën van je keuze correct is en voldoende ingekort kan worden.
  2. Meet de binnenmaten van het kozijn.
  3. Trek 4 mm van de totale breedte van de houten jaloezieën af.
  4. Verwijder de dopjes van de balken van de houten jaloezieën.

Hoe breed kunnen houten jaloezieën?

Houten jaloezieën kunnen al gefabriceerd worden vanaf 30cm breed en 30cm hoog. De maximale breedte is bij de meeste soorten houten jaloezieën 270cm.

Hoe kort je een jaloezie in?

Gebruik de kortste afstand voor het inkorten van je jaloezie. Meet je jaloezie horizontaal op. Bereken hoeveel centimeter de jaloezie ingekort moeten worden. Markeer de ingekorte afstand op de bovenbalk en onderbalk van de jaloezie, zorg er voor dat zowel de linker als de rechter kant evenveel ingekort worden.

Hoe knip je aluminium?

Metaal knippen is een bewerkingstechniek waarbij staal, RVS of aluminium mechanisch gescheiden wordt door middel van twee grote schaarmessen. Met het knippen van plaatwerk van staal, RVS of aluminium heeft Tosec jarenlange ervaring.

Hoe jaloezie op maat maken?

Hoe maak je een aluminium jaloezie op maat?

  1. Meet de breedte op. Meet de totale breedte van de aluminium jaloezieën op.
  2. Kort de aluminium bovenbak in. Teken op de bovenbak af hoe breed deze moet worden.
  3. Kort de onderlat in.
  4. Bevestig de steunen.
  5. Kort de lamellen in.
  6. Bepaal de hoogte.

Hoe knip je lamellen?

Zorg ervoor dat u een exact haakse lijn tekent. Het beste gebruikt u hier een winkelhaak voor. Vervolgens pakt u een schaar om de lamel op de juiste lengte te knippen. Doe dit bij alle lamellen, één voor één.

Welke breedte jaloezieën?

Als je voor ‘in de dag’ hebt gekozen, is het verstandig om per zijde 0,5 cm van de breedte af te halen. Wil je de jaloezie in de dag hangen, dan haal je dus in totaal 1 cm van de kleinst gemeten breedte van het kozijn af. Voor de hoogtemaat neem je de grootst gemeten maat.

Hoe breed lamellen?

Alle lamelbreedtes zijn geschikt tot 6 meter breed, maar niet iedere lamelbreedte is geschikt voor grote of brede ramen:

  1. – 52 mm: dit is de kleinste maat lamellen.
  2. – 70 mm: dit is de middelste maat lamellen.
  3. – 89 mm: dit is de meest bestelde maat lamellen.
  4. – 127 mm: dit is de breedste maat lamellen.

Kun je jaloezieën zelf inkorten?

Als de aluminium jaloezieën te lang zijn, kun je het gemakkelijk inkorten. Onder de onderlat zitten plastic afdekdopjes, deze kun je eraf halen zodat je de knoop uit het koord kunt halen. Haal nu de onderlat en de overtollige lamellen uit het ladderkoord.

Hoe gaat een jaloezie naar beneden?

Neerlaten: trek het koord diagonaal naar het midden van de jaloezie om de blokkering te ontgrendelen terwijl u het koord onder een hoek van 45 graden door uw vingers laat glijden. Optrekken: trek het koord naar beneden tot de gewenste stand is bereikt. Laat de jaloezie rustig op de rem zakken.

Kan je aluminium knippen?

Het knippen van aluminium is de mooiste manier om een plaat op maat te maken. Knippen geeft de strakste randen, omdat deze bewerking met het minste ‘geweld’ wordt uitgevoerd. Bij het zagen van aluminium kunnen daarentegen bramen ontstaan op de zaagrand.

Hoe aluminium jaloezie inkorten?

Klik de aluminium tussen de steunen. Hang de gehele jaloezieën op, zo kun je de lamellen makkelijk inkorten. Zet een streepje neer van de maat die eraf moet en zorg dat je weer even veel van de linker- als rechterkant af haalt, dit kan met een lamellenknipper of een schaar.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven