Wat is renteverlies tijdens de bouw?

Wat is renteverlies tijdens de bouw?

Renteverlies tijdens bouw Renteverlies tijdens de bouw is eigenlijk het saldo tussen de rente die je aan de hypotheekverstrekker betaalt en de rente die je ontvangt op je depot, de zogenoemde depotrente.

Waarom renteverlies meefinancieren?

Om te voorkomen dat je dubbele woonlasten hebt, van je huidige huis en van de nieuwbouwwoning, kun je een bedrag meefinancieren in de hypotheek. Dit wordt het “bouwrentedepot” genoemd. Uit dit bedrag wordt de rente tijdens de bouw voldaan. Rente die je betaalt over dit deel van je hypotheek is fiscaal niet aftrekbaar.

Hoeveel is renteverlies tijdens de bouw?

Deze bouwrente betaal je aan de aannemer, omdat hij kosten voorschiet voor het nieuwbouwhuis. De hoogte van je rente hangt helemaal af van je aannemer. Die mag dit namelijk zelf bepalen. Meestal schommelt de bouwrente tussen de 4 en 8%, met een maximum van 15%.

Hoe bereken je renteverlies?

Het hypotheekbedrag maal de rente gedeeld door 12 is de rentelast van de hypotheek. Die last telt mee in het renteverlies gedurende de opgegeven duur van de bouw in maanden.

Wat is renteverlies nieuwbouw?

De rente die je betaalt over het bouwdepot krijg je vergoed. Maar tijdens de bouw van je nieuwbouwhuis wordt het bouwdepot steeds leger waardoor je minder vergoeding krijgt voor de hypotheekrente die je betaalt. Dat is het renteverlies tijdens de bouw.

Wat is bouwrente bij nieuwbouw?

Bouwrente is de rente die je verschuldigd bent aan de aannemer over de kosten van de bouw van je nieuwbouwhuis. Bijvoorbeeld de aankoop van de grond van de gemeente en de bouwmaterialen. Bouwrente kent verschillende vormen die fiscaal op verschillende manieren behandeld worden.

Waarom btw over bouwrente?

Voor wat betreft de BTW die over de rente is berekend, stelt de ondernemer dat dit een wettelijke verplichting is. De rente vormt als het ware een onderdeel van de koopprijs waarover BTW is verschuldigd en daarmee is dus ook over de rente BTW verschuldigd.

Hoe zit het met rente tijdens de bouw?

Als je een huis in aanbouw koopt waarvan de bouw al begonnen is, betaal je vanaf het moment dat de bouw begonnen bouwrente. Vanaf dat moment zijn er namelijk kosten gemaakt door de aannemer. De bouwrente is verwerkt in de aankoopsom van het huis en daarom niet fiscaal aftrekbaar.

Hoe wordt de boeterente berekend Rabobank?

Rekenvoorbeeld

Rekenvoorbeeld
Het rentebedrag dat wij op jaarbasis mislopen (2,30% x €160.000) € 3.680
Maandelijks rentebedrag (€3.680/12) € 306,67
Restant looptijd van het huidige rentecontract 28 maanden
Totale vergoeding die je betaalt op basis van de netto contante waarde-berekening* € 8.312,72

Wat is bouwrente precies?

Wat valt onder bouwdepot nieuwbouw?

Antwoord: Een bouwdepot is niets anders dan een speciale bankrekening. Op dit bankrekening wordt het geld gestort dat bedoeld is voor het bouwen of verbouwen van een huis. Bij nieuwbouwwoningen gaat dat om grote bedragen – de bank wil zeker weten dat het geld ook werkelijk besteed wordt aan de betalingen voor de bouw.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven