Hoeveel plekken Geneeskunde Nijmegen?

Hoeveel plekken Geneeskunde Nijmegen?

Beschikbare plaatsen

Opleiding Aantal beschikbare plaatsen 2022-2023 Hoogst geplaatste rangnummer 2021-2022
Biology 220 419
Biomedische Wetenschappen 100 189
Geneeskunde 330 363
Psychologie/ Psychology 600 950

Waarom Geneeskunde studeren in Nijmegen?

Deze opleiding Als je graag met mensen werkt, iets voor anderen wilt betekenen, een voorliefde hebt voor exacte vakken, en graag ingewikkelde vraagstukken oplost die te maken hebben met ziekte en gezondheid, dan heb je de juiste motieven om voor de studie geneeskunde te kiezen.

Wat doe je tijdens master Geneeskunde?

Tijdens de opleiding Geneeskunde leer je over het menselijk lichaam, ziekten en gezondheid. De behandeling van de patiënt met zijn ziekte staat centraal. Om vast te stellen wat er aan de hand is met een patiënt, leer je uit te gaan van de aanwezige klachten.

Hoe word je toegelaten tot Geneeskunde?

Je moet hiervoor in het bezit zijn van een VWO-diploma (met natuur- en scheikunde) en een diploma van een HBO- of universitaire opleiding. Na een zware toelatingsprocedure kun je worden toegelaten tot een schakeljaar. Als je dit jaar succesvol afrondt, word je toegelaten tot de driejarige masteropleiding tot Basisarts.

Hoeveel plekken Geneeskunde Amsterdam?

Toelating & selectie Max 350 plaatsen beschikbaar Als je hebt deelgenomen aan de selectieprocedure voor een opleiding met een numerus fixus, dan vervangt dit de studiekeuzecheck van deze opleiding.

Waarom Geneeskunde studeren in Leiden?

Waarom Geneeskunde studeren in Leiden? Door persoonlijk, kleinschalig en uitdagend onderwijs word je in Leiden aangezet nieuwsgierig en kritisch naar de stof te kijken. Als student heb je een belangrijke stem in het vaststellen van het onderwijsprogramma. Bij ons heb je veel internationale mogelijkheden.

Wat leer je bij Geneeskunde Radboud?

Tijdens de opleiding Geneeskunde in Nijmegen word je opgeleid tot basisarts. Centraal in het beroep van arts staat de zorg voor mensen. Daarna kies je voor een vervolgopleiding of specialisatie zoals huisartsgeneeskunde, kindergeneeskunde, neurologie of oogheelkunde.

Hoe ziet opleiding geneeskunde eruit?

De geneeskundestudie duurt 6 jaar en bestaat uit 2 delen: een 3-jarige bacheloropleiding en aansluitend de 3-jarige masteropleiding. In de bacheloropleiding staat met name de basistheorie centraal en leer je van alles over het functioneren van het lichaam en over ziektes.

Wat is pre master geneeskunde?

Pre-master studenten geneeskunde schrijven zich in voor een pre-masterprogramma geneeskunde dat één jaar duurt en waarmee 60 ECTS kunnen worden verdiend. Hiervoor geldt 1 tarief dat gelijk staat aan het wettelijk collegegeld.

Hoe kan je arts worden?

Om arts te worden in Nederland moet je geneeskunde studeren. De opleiding duurt 6 jaar en is opgebouwd uit een bachelor van 3 jaar en een master van 3 jaar. In deze 6 jaar word je opgeleid tot een medisch expert volgens het “Raamplan Artsenopleiding”. Na deze 6 jaar ben je een basisarts.

Kun je met HBO arts worden?

Het VWO diploma is een eerste vereiste om alleen al door te kunnen stromen naar de Universiteit. Hierbij zijn ook de de juiste profielen nodig, zoals ‘natuur en techniek’ of ‘natuur en gezondheid’ met biologie. Een afgeronde Hbo-opleiding, gerelateerd aan de artsen opleiding, is ook toelaatbaar.

Er zijn 330 beschikbare opleidingsplaatsen voor eerstejaarsstudenten. Je kunt je 1x aanmelden voor de selectieprocedure Geneeskunde aan de Radboud Universiteit. Aanmelden via Studielink kan vanaf oktober 2021 tot uiterlijk 15 januari 2022.

Waarom selectie Geneeskunde?

De decentrale selectie Geneeskunde is een selectieprocedure voor universiteiten, zodat zij zelf hun aankomende studenten kunnen selecteren. Geneeskunde is een numerus fixus opleiding, dat houdt in dat er een aantal plekken zijn vastgesteld.

De opleiding geneeskunde in Nijmegen onderscheidt zich op meerdere terreinen. Andere kenmerken zijn: doorlopende leerlijnen, langerlopende projecten, veel keuzevrijheid, een herkenbare rol van patiënten in onderwijs en toetsing en een sterke verwevenheid tussen geneeskunde en biomedische wetenschappen.

Hoeveel mensen melden zich aan voor geneeskunde Radboud?

Opleidingen met numerus fixus

instelling opleiding # aanmeldingen 2016
Erasmus Universiteit Rotterdam Geneeskunde 996
Universiteit Leiden Geneeskunde 858
Radboud Universiteit Geneeskunde 871
Maastricht University Geneeskunde 1327

Hoeveel mensen melden zich aan voor Tandheelkunde Nijmegen?

Landelijk zijn er ongeveer twee keer zoveel inschrijvingen als plaatsen bij numerus-fixusopleidingen. De scheefste verhouding is te vinden bij Tandheelkunde in Nijmegen: 516 procent. 413 mensen schreven zich daar in voor een opleiding van maximaal 67 studenten.

Waarom decentrale selectie?

Bij de decentrale selectie kiest de opleiding de studenten uit waarvan ze denken dat die het beste passen bij hun opleiding. Studenten moeten zich voor 15 januari aanmelden voor de decentrale selectie. Voor 15 april krijgt de student de uitslag.

Waarom numerus fixus geneeskunde?

De numerus fixus is er om ervoor te zorgen dat studenten op de juiste plek terecht komen en is dus in het belang van elke onderwijsinstelling en van de student. Voor sommige opleidingen is het nodig om alleen de beste en meest gemotiveerde studenten toe te laten. Bijvoorbeeld omdat: De opleiding te duur is.

Waarom Radboud Universiteit?

De Radboud Universiteit is een studentgerichte onderzoeksuniversiteit waar toponderzoek en hoogwaardig onderwijs nauw met elkaar zijn verbonden. Dankzij ons brede nationale en internationale netwerk is een buitenlandse stage of uitwisseling snel geregeld.

Welke vakken heb je nodig voor geneeskunde?

Zowel wiskunde A als B geven toegang. Ook met een einddiploma van HBO of WO word je toegelaten. Je moet dan de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde op VWO-niveau hebben afgerond. Een VWO-diploma oude stijl geeft geen toelatingsrecht meer.

Hoe word je aangenomen bij geneeskunde?

Voor geneeskunde, tandheelkunde, fysiotherapie en mondzorgkunde mag een student maar op één instelling meedoen met de selectieprocedure. Studenten mogen in totaal maximaal drie keer meedoen aan een selectieprocedure voor een opleiding. Maar soms mag je niet drie keer meedoen op dezelfde universiteit.

Welke universiteit voor geneeskunde?

Universiteiten

  • Radboud Universiteit Nijmegen.
  • Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Rijksuniversiteit Groningen.
  • Universiteit Leiden.
  • Maastricht University.
  • Universiteit Utrecht.
  • Universiteit van Amsterdam.
  • Vrije Universiteit van Amsterdam.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven