Wat is een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking?

Wat is een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking?

De onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking is een plaatsingsprocedure die in één fase verloopt, waarbij u zelf een aantal ondernemers selecteert en hen uitnodigt om een offerte in te dienen.

Wat is mededingingsprocedure met onderhandeling?

De mededingingsprocedure met onderhandeling is een procedure waarbij alle ondernemers naar aanleiding van een aankondiging een verzoek mogen doen tot deelneming.

Wat is een gunningsprocedure?

De term gunning wordt gebruikt voor de laatste fase van een aanbesteding. De inschrijver die voldoet aan de inschrijvingsvereisten en/of de gunningscriteria krijgt de opdracht gegund.

Wat is gunning van overheidsopdrachten?

De gunning van de opdracht is de beslissing van de aanbesteder om de gekozen inschrijver aan te wijzen (art. 2, 38° Wet Overheidsopdrachten).

Waar kan ik openbare aanbestedingen vinden?

Sinds 2011 is het BDA (Bulletin der Aanbestedingen) geïntegreerd in e-Notification. Elke overheidsopdracht kan hier zowel op nationaal als op Europees niveau gepubliceerd worden. Overheidsopdrachten onder de nationale publicatiedrempel kunnen worden gepubliceerd en beheerd in de Free Market.

Wat zijn sociale en andere specifieke diensten?

Sociale en andere specifieke diensten zijn bijvoorbeeld diensten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening, administratiediensten voor onderwijs en enkele juridische diensten. Wmo-hulpmiddelen en andere leveringen zijn geen SAS-diensten.

Wat is een concurrentiegerichte dialoog?

Een concurrentiegerichte dialoog is een manier van aanbesteden waarbij u het gesprek aangaat met een aantal geselecteerde ondernemers. U heeft een probleem, maar weet niet de juiste oplossing. Samen met de geselecteerde partijen werkt u toe naar de beste oplossing voor uw organisatie.

Wat is een BAFO?

Na afloop van dit voorafgaand onderzoek worden de geselecteerde kandidaten verzocht een offerte in te dienen op basis van een bijzonder bestek. Na deze onderhandelingen mogen de betrokken inschrijvers een verbeterde offerte indienen. Deze nieuwe offerte wordt ook ‘BAFO’ (Best And Final Offer) genoemd.

Wat is een openbare procedure?

De openbare procedure is een éénstapsprocedure. U maakt de opdracht (samen met het bestek) bekend, waarna inschrijvers meteen een offerte kunnen indienen. De opdracht wordt gegund aan de inschrijver met de economisch meest voordelige offerte.

Wat is overheidsopdracht?

Een overheidsopdracht is een overeenkomst die wordt afgesloten tussen een aanbestedende overheid en een onderneming met het oog op de uitvoering van werken, leveringen of diensten.

Wat is onder voorbehoud van gunning?

De verkoper behoudt zich altijd het ‘recht van gunning’ voor. Dat betekent dat hij of zij mag bepalen of de combinatie van prijs en voorwaarden voldoende is om aan een bepaalde bieder te verkopen. Er kan zelfs worden besloten niet te gunnen (niet te verkopen).

Waar kan ik aanbestedingen vinden?

Dit is het online marktplein waarop ondernemers alle opdrachten van Nederlandse overheidsorganisaties op 1 plek kunnen vinden. De aanbesteding komt via TenderNed automatisch op Tenders Electronic Daily (TED, website in het Engels) te staan. Dat is het Europese digitale platform voor aanbestedingen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven