Wat is voorafgaande douaneregeling?

Wat is voorafgaande douaneregeling?

Regeling (ook voorafgaande regeling) Bij het opgeven van de regeling geeft u de status van de goederen aan. De eerste twee cijfers staan voor de code van de huidige status, terwijl de twee laatste de voorafgaande status aangeven. Over het algemeen staan de statussen altijd in verbinding met de aard van transactie.

Welke aangiften tot plaatsing onder een douaneregeling moeten elektronisch worden gedaan?

De normale aangifte, de vereenvoudigde aangifte (onvolledige aangifte) en de aangifte door inschrijving in de administratie van de aangever. Het is verder in bepaalde gevallen mogelijk om een mondelinge aangifte te doen of een aangifte door een handeling.

Wat houdt wederuitvoer in?

Alle goederen die bestemd zijn voor gebruik of verbruik buiten Nederland. Het gaat daarbij om goederen die hier oorspronkelijk zijn ingevoerd en het land in (vrijwel) onbewerkte staat weer verlaten. Wel moeten deze goederen in eigendom worden overgedragen aan een Nederlands ingezetene.

Wat is het verschil tussen uitvoer en wederuitvoer?

Uitvoer kan worden omschreven als het brengen van communautaire goederen buiten de EU. Onder wederuitvoer wordt verstaan: ‘het verlaten van niet-communautaire goederen uit het grondgebied van de Gemeenschap (EU)’.

Wat is een Uitvoerbewijs?

Een uitvoeraangifte is een (digitaal) document dat je nodig hebt voor de Douane, wanneer jouw goederen het vrije verkeer van de Europese Unie (EU) verlaten. Een uitvoeraangifte staat ook bekend als douaneaangifte, exportaangifte, uitvoerdocument, douanedocument, export declaration, EX-A of EU-A.

Wat is NCTS Douane?

NCTS (New Computerised Transit System) is het douanesysteem waarmee u een elektronisch aangifte kunt doen voor extern communautair douanevervoer. Om de goederen onder de regeling extern communautair douanevervoer te brengen, moet u elektronisch een T1 aangifte indienen bij de Douane.

Wat is AGS Douane?

AGS (voorheen Sagitta) gebruikt u voor het elektronisch aanleveren van uw uitvoeraangiften bij de Douane. Met de software van Stratech kunt u snel en eenvoudig al uw douaneaangiften opmaken en versturen naar AGS.

Hoe doe je douaneaangifte?

U kunt zelf aangifte doen, of dat laten doen door een vertegenwoordiger. Wilt u zélf aangifte doen? Dan moet u eerst een zogenoemde ‘Registratie elektronisch berichtenverkeer’ aanvragen. Dat doet u bij de Nationale Helpdesk Douane: 088 – 156 66 55.

Wat wederuitvoer Nederland?

Goederen die worden doorgevoerd blijven in buitenlandse handen, maar worden overgeslagen tussen vervoermiddelen binnen Nederland of (tijdelijk) opgeslagen in Nederland. Bij wederuitvoer worden goederen tijdelijk Nederlands eigendom en wordt er vaak nog een minimale bewerking gedaan voordat ze weer worden uitgevoerd.

Waarom wederuitvoer?

De exportwaarde van de wederuitvoer is bijna net zo groot als de uitvoerwaarde van goederen van eigen makelij. De toegevoegde waarde van de wederuitvoer ligt echter een stuk lager dan die van de export van Nederlands product.

Wat is het verschil tussen uitvoer en uitgaan?

Het douanekantoor van uitgang verricht eventueel een overeenstemmingscontrole en geeft de goederen vrij voor uitgaan; Het verlaten van het douanegebied van de Unie. Het douanekantoor van uitgang houdt toezicht op het daadwerkelijk verlaten van het douanegebied en bevestigt het uitgaan aan het douanekantoor van uitvoer.

Wat is het verschil tussen uitvoer van binnenlandse producten en wederuitvoer?

Meer dan de helft van de goederen die Nederland binnenkomen wordt doorgevoerd of wederuitgevoerd. Bij wederuitvoer worden de goederen tijdelijk Nederlands eigendom en wordt vaak nog een minimale bewerking gedaan. Bij doorvoer blijven de goederen in buitenlandse handen.

Wat is NCTS douane?

Hoelang is een T1 geldig?

Een T-document heeft een beperkte geldigheidsdatum. Het dient tijdig te worden aangezuiverd door een opvolgend document of het moet door middel van inklaring in het vrije verkeer worden gebracht of weer uitgevoerd worden naar buiten de EU.

Wat is Uniedouanevervoer?

Extern Uniedouanevervoer houdt in dat niet-Uniegoederen van de ene plaats in de Unie naar een andere plaats in de Unie worden vervoerd. De regeling is verplicht voor het vervoer binnen de Unie van: niet-Uniegoederen. Uniegoederen waarvoor bijzondere maatregelen gelden.

Waarom Douane aangifte?

Het doel van de aangifte De aangifte is bedoeld om goederen onder een bepaalde douaneregeling te plaatsen. Een douane aangifte kan worden gedaan voor goederen van buiten de EU als voor goederen die binnen de EU worden ingevoerd. De aangifte moet voldoen aan standaard regels en voorschriften.

Hoe doe ik douaneaangifte?

Bij de Douane doet u digitaal aangifte via het Aangiftesysteem AGS voor de import en export van goederen . Heeft u weinig ervaring met import en export? Dan kunt u de douaneaangifte het beste uitbesteden aan een vervoerder, logistiek dienstverlener of douane-expediteur.

Wat is een Transitaangifte?

mogelijkheid om elektronisch de MRN-gegevens en bijbehorend containernummer door te sturen naar de terminals; gebruikersvriendelijke webservice. Dankzij Transitaangifte kunnen rederijen/cargadoors en expediteurs efficiënter werken tegen lagere kosten.

Wat is een Mrn document?

Als een zending goederen vervoerd wordt onder de regeling douanevervoer is bij die zending een Begeleidingsformulier A aanwezig. Op dit Begeleidingsformulier zijn de gegevens van de goederen vermeld alsmede het nummer van de aangifte. Dit nummer is een zogenaamd ‘movement referencenumber’, of MRN-nummer.

Hoe lang is een EXA document geldig?

Een belangrijke eis is dat uiterlijk 150 dagen na de datum van vrijgave voor uitvoer moet zijn aangetoond dat de goederen het douanegebied van de Unie hebben verlaten. Als het douanekantoor van uitvoer na 150 dagen geen informatie over het uitgaan heeft ontvangen, kan dit kantoor de aangifte ten uitvoer ongeldig maken.

Wat betekent T1 en T2?

Standaard is het eerste, bovenste of (linker)telwerk het nacht- of weekendtarief (N). Het tweede, onderste- of (rechter)telwerk het dagtarief (D). Voor een digitale meter geldt hetzelfde: het eerste telwerk (T1) is het nacht- of weekendtarief en het tweede telwerk (T2) het dagtarief.

Wat is een Im a document?

Bij binnenkomst van goederen die van buiten de EU komen en bestemd zijn om in de EU te blijven, is er sprake van invoer. Deze invoer wordt geregeld door het opmaken van invoerdocumentatie (IM-A document). Invoerrechten worden niet geheven op goederen uit het vrije verkeer van de Europese Gemeenschap. …

Wat is een T2 document?

Exporteer je goederen van/naar of via een EVA-land zoals Noorwegen of Zwitserland? Dan moeten de goederen worden begeleid met een T2 document. Hiermee wordt aangetoond dat de goederen de douanestatus Uniegoederen hebben.

Als goederen de EU worden binnengebracht hoeven ze niet direct ten invoer worden aangegeven. Onder begeleiding van een transitaangifte kunnen de goederen binnen de EU en enkele andere landen worden verplaatst alvorens de verschuldigde belasting wordt voldaan of deze in het douane-entrepot worden ondergebracht.

Wat is een transit document?

Het Transit document (T1/T2) wordt gebruikt om goederen onder douaneverband te vervoeren naar een nieuwe bestemming. Wij kunnen dit Transit document voor u verzorgen op ons kantoor of direct via de mail. Dit kan vanuit uw entrepot, opslag bij derden of vanuit een zee-/luchthaven in Nederland.

Welke Douane regelingen zijn er?

Er zijn acht douaneregelingen, namelijk:

  • in het vrije verkeer brengen.
  • douanevervoer.
  • douane-entrepot.
  • actieve veredeling.
  • tijdelijke invoer.
  • passieve veredeling.
  • uitvoer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven