Hoe en wanneer snoei ik mijn hortensia?

Hoe en wanneer snoei ik mijn hortensia?

Knip na de bloei en zeker voor maart!) de uitgebloeide bloemen weg vlak boven het bovenste paar gezonde knoppen. Snoei niet in het voorjaar want dan bloeien de hortensia’s nauwelijks. Je kan wel een aantal oude takken tot aan de grond afknippen, zo kan de struik zich verjongen.

Hoe kort moet je Annabellen snoeien?

Het snoeien van deze hortensia is dan ook zeer eenvoudig: wij adviseren om ALLE takken terug te knippen tot 10-20 cm boven de grond als de ergste winter voorbij is. Meestal is dit eind februari of begin maart. Hierna beginnen de takken te groeien waarop later de bloemen verschijnen.

Hoe oud wordt een hortensia?

– de bloei ligt tussen juni en september (al naargelang de soorten). – de kleuren variëren van wit, roze, blauw tot roodachtige types. – weet ook dat de bloemen zich enkel vestigen op het 2 jarige hout.

Wat voor grond heeft een hortensia nodig?

De beste grondsoort voor een hortensia is verse humusrijke grond, die goed doorlatend is, voedzaam en neutraal tot licht zuur. Dit is echter meestal niet haalbaar. De meeste Hortensia’ s doen het ook gewoon goed op normale tuingrond. Voorwaarde is wel dat de Hortensia in de zomer voldoende water krijgt.

Hoe onderhoud je een hortensia?

Verzorging van de hortensia

  1. Het belangrijkste is om de plant veel water in het voorjaar en in de zomer te geven. Hortensia’s drinken en verdampen heel veel.
  2. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is, bijvoorbeeld met wat hakselmateriaal.
  3. De zuurgraad van de grond bepaald bij veel hortensia’s de kleur.

Hoe Anabellen snoeien?

Je kunt een jonge plant in het begin het best 20 cm boven de grond terugsnoeien. Houd in ieder geval minimaal 15 tot maximaal 30 cm aan om er zeker van te zijn dat je niet te diep gaat. Om meer bloeistengels te creëren is het aan te raden om ongeveer 6 tot 8 bladogen per stengel te behouden bij het snoeien.

Hoe vaak moet je een hortensia water geven?

Hortensia watergeven We raden aan de Hortensia regelmatig water te geven. Je kan het beste tweemaal per week een kleine hoeveelheid water geven. Het is van belang dat de grond, waar de in Hortensia staat, altijd lichtvochtig blijft. Let erop dat er geen laagje water aan de onderkant van de pot blijft staan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven